منوی دسته بندی

کوئل خودرو چیست | صفر تا صد کوئل

سیستم برقی خودرو یکی از اصلی ترین سیستم های بخش فنی خودرو بوده که برای جرقه زنی نیروی الکتریسیته لازم را تولید می کند. چهار رکن اصلی شروع و ادامه کار موتور های احتراقی توسط، مکش، تراکم، انفجار و تخلیه می باشد.سیستم کوئل وظایف دیگری نیز دارد، برای قطعات برقی خودرو تامین انرژی می کند. سیستم برقی خودرو از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل شده که هر کدام در انجام وظایف نقش بسیار مهمی دارند، قطعه هایی مثل شمع که وظیفه جرقه زنی دارد یا باتری خودرو که تامین کننده نیروی برق خودرو می باشد.

با ما همراه باشید در ادامه به نقش و اهمیت این قطعه می پردازیم.

کوئل خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

خودرو برای جرقه زدن و احتراق بنزین نیاز به تامین برقی دارد که این وظیفه را کویل خودرو برعهده دارد. در واقع خودرو های احتراق داخلی برای جرقه زنی و تولید انفجار و نیروی درون سیلندر به اختلاق پتانسیلی حدود 7000 تا 25000 نیاز دارند.کوئل خودرو چیست | صفر تا صد کوئل

این اختلاف پتانسیل به شرایطی بستگی دارد، مواقعی که شمع ها کثیف باشند و یا سوخت شرایط نامناسبی داشته باشد، تغییر می کند.

حتما بخوانید: صفر تا صد وایر شمع

کوئل یک سیم پیچ تقویت کننده بوده که ولتاژ باتری را تقویت می کند و زمانی که شمع آماده احتراق است در زمان لازم این برق را به آن می رساند.

جالب است بدانید کوئل انواع مختلفی دارد که در مصرف هایی غیر خودرو سازی نیز از آن استفاده می شود. کار کوئل بر پایه اقای جریان الکتریکی بوده.

بخوانید  تسمه پروانه خودرو چیست

اگر بخواهیم به زبان ساده تر به وظیفه کوئل بپردازیم می توان گفت: کویل جریان برق با ولتاژ پایین را از باتری خودرو دریافت می کند و این جریان را به ولتاژ مورد نیاز جرقه زنی شمع رسانده و روانه شمع ها و سیلندر می کند.

ساختار و اجزای کوئل خودرو

کوئل دارای سه بخش اصلی می باشد که این سه بخش در اول ذکر شده وبخش های بعدی دیگر قطعات کوئل بوده

سیم پیچ اولیه

تعداد دور سیم ها در این سیم پیچ چیزی بین 250 تا 350 حلقه بوده که این دور حلقه ها ایجاد مقاومت 3 اهمی می کند

سیم پیچ ثانویه :

تعداد دور سیم ها در این سم پیچ حدود 15 تا 30 هزار حلقه بوده

هسته مرکزی

از نوعی آلیاژ مخصوص و مقاوم به حرارت ساخته شده آلیاژی مانند آلیاژ های پلاتین

پایه جرقه زنی :

بر اساس تعداد سیلندر های موتور تعداد این پایه جرقه زنی مشخص می شود.

عایق سیم پیچ:

عایق ها را بین سیم پیج ها قرار می دهند تا از آسیب رساندن توسط حرارت به سیم پیچ ها جلو گیری شود

بدنه اصلی :

این بدنه از جنس آلمینیوم بوده که ضریب انتقال حرارت بالا دارد

سیم پیچ های استفاده شده در کوئل از جنس مس بوده. در ساختار کوئل سیم پیچ اولیه به دور سیم پیچ ثانویه می پیچد. و هم سیم پیچ اولیه و هم سیم پیچ ثانویه به دور یک هسته پیچیده اند. جریان برقی که به سیم پیچ اولیه با دور پایین وارد می شود . باعث شده القای ثانویه با دور بالا در سیم پیچ ثانویه شود. این انتقال، ولتاژ برق وارد شده را تا چندین برابر افزایش می دهد.

بخوانید  هیوندای کونا و مشخصات آن

کوئل در این روند انتقال و افزایش ولتاژ جریان مسستقیم برق را به جریان متناوب تبدیل می کند.

انواع کوئل خودرو

انواع کوئل به دو دسته تقسیم شده با وایر یا بدون وایر. که این دو دسته نیز زیر مجموعه هایی دارد. اما قبل از این که بخواهیم به این دو دسته بپردازیم، اول یه مقدار راجب وایر ها صحبت کنیم.

وایر قطعه ای بوده که وظیفه انتقال برق از کوئل یا دلکو را به شمع برعهده دارد. البته باید گفت وایر ها در خودرو های قدیمی تر به کار رفته و امروزه خودرو سازان این قطعه را حذف کرده تا از هدر رفتن انرژی جلو گیری شود.

در ادامه با ما همراه باشید تا به توضیح انواع کوئل ها بپردازیم.

حتما بخوانید: علت بالا رفتن دمای موتور خودرو چیست؟

کوئل های دارای وایر

همانطور که در بالا گفتیم وایر در خودرو های قدیمی به کار رفته پس این نوع از کوئل ها نیز امروزه به کار نمی رود.

  • کوئل های معمولی : این کویل ها به شکل استوانه ای بوده که در کنار آن یک دلکو به کار رفته. این کوئل ها وظیفه مرتب کردن جرقه ها را دارند، معمولا در خودرو های کاربراتوری یا خودرو های انژکتوری استفاده می شود. این کوئل ها جرقه ها را مرتب می کنند.
  • کوئل های دوبل : این دسته معمولا در خودرو های انژکتوری استفاده می شوند که جرقه زنی را همزمان و به صورت دو به دو در سیلندر های یک و چهار و دو  و سه تنظیم می کنند.
بخوانید  اجزای تشکیل دهنده گیربکس اتوماتیک

کوئل های بدون وایر

این نوع کوئل در خودرو هایی به کار رفته که سیستم برق رسانی آن ها جدید تر بوده و خود به دو دسته تقسیم می شوند.

  • کوئل‌های کتابی : این کوئل ها مثل کوئل های دوبل بوده اما بدون وایر هستند. دلیل کتابی بودن آن ها نیز فرمشان بوده که به خاطر حالت دوبلشان پهن تر هستند.
  • کوئل های قلمی : این نوع کوئل تنها در خودرو های پیشرفته انژکتوری به کار رفته. ولتاژ تولیدی آن ها بسیار بالا بوده و برای هر سیلندر یکی از آن ها استفاده می شود.

تعمیرگاه کیا 021

به عنوان یکی از متخصص ترین و همچنین با تجربه ترین مرکز تعمیر خودرو هیوندا بوده که بهترین کیفیت را با بهترین قیمت به شما ارائه می دهد. اگر به دنبال بهترین تعمیرگاه کیا در تهران هستید می توانید با 021 همراه باشید.

مرکز تخصصی امداد خودرو کیا

021 از متخصص ترین مراکز تعمیر موتور کیا بوده و خدماتی تخصصی برای انواع مدل های خودرو کیا را به بهترین نحو و با کیفیت انجام می دهد، فعالیت مرکز 021 روی تعمیر هیوندا و تعمیر کیا متمرکز شده و می توانید تمامی مشکلات مربوط به خودرو های هیوندا و کیا را به دستان ما بسپارید.

ادمین وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button09128495079