منوی دسته بندی

جوش آوردن خودرو | اقدامات لازم

جوش آوردن خودرو یکی از مشکلات و اتفاقات ناخوشایندی است که بسیاری از صاحبان خودرو معمولا یکبار به خصوص در فصل گرم تابستان آن را تجربه کرده اند. در چنین حالتی نشانگر آمپر آب روی خط قرمز قرار گرفته یا فشار بخار و آب با حرارت بالا از کاپوت خودرو شما خارج می‌ شود.

جوش آوردن خودرو مسئله بسیار مهمی است که گاهی اوقات باعث بروز خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری می شود. در ادامه قصد داریم به بررسی دلایل جوش آوردن خودرو و راهکارهای لازم آن بپردازیم.

منظور از جوش آوردن خودرو چیست؟

هنگام حرکت خودرو آب رادیاتور به مرور گرم می شود. سیستم خنک کننده خودرو برای خنک کردن آب رادیاتور شروع به کار می کند. با این حال، در صورت بروز مشکل در اجزای موتور یا سیستم خنک کننده، موتور خودرو ممکن است بیش از حد گرم شده و موجب جوش آوردن خودرو شود.

در صورتی که خودروی شما در فصل تابستان چندین بار جوش می آورد سریعا نسبت به تعمیر آن اقدام کنید چراکه احتمال خرابی و آسیب قطعات داخلی خودرو وجود دارد. بهترین تعمیرگاه کیا در تهران با همکاری تعمیرکاران مجرب به صورت کاملا تخصصی اقدام به تعمیر خودروی شما خواهد کرد و با ارائه باکیفیت ترین خدمات با مناسب ترین هزینه رضایت شما مشتریان عزیز را جلب خواهد نمود.

اقدامات لازم هنگام جوش آوردن خودرو

صاحبان خودرو لازم است اطلاعات مفیدی را در هنگام جوش آوردن خودرو داشته باشند که در ادامه به آن ها اشاره کردیم:

  • خودرو را خاموش نکنید

یکی از اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن، خاموش نکردن خودرو است چراکه این امر موجب آسیب دیدن موتور می شود. خاموش شدن موتور خودرو جریان آب در رادیاتور را متوقف خواهد کرد و روند خنک شدن موتور را به تاخیر می ‌اندازد. همچنین باعث چسبیده شدن رینگ به دیواره سیلندر شده و به موتور آسیب بسیاری وارد می کند.

  • درب رادیاتور را باز نکنید
بخوانید  ماشین گرفتگی در سفر چیست

هنگام جوش آوردن خودرو به هیچ عنوان درب رادیاتور را باز نکنید. دمای بسیار بالای موتور، آب درون رادیاتور را به حد انفجار می ‌رساند. در صورت باز کردن درب، آب جوش و بخار آن به بیرون پرتاب شده و خطر سوختگی دست و صورت را در پی خواهد داشت. با استفاده از دستمال یا پارچه ای مرطوب درپوش را در خلاف جهت عقربه های ساعت چرخانده تا بخار و آب داغ با زاویه ای مناسب خارج شود.

  • روی موتور آب نریزید

آب ریختن روی موتور در هنگام جوش آوردن خودرو به علت اختلاف دمای پوسته داخلی و خارجی، احتمال ترک خوردگی موتور را افزایش می دهد و خسارات مالی زیادی را به خودرو وارد می کند.

  • روی رادیاتور آب بریزید

آب ریختن روی رادیاتور سیستم انتقال حرارت را از بیرون خنک کرده و در نهایت عملکرد سیستم خنک کننده را افزایش می دهد.

  • کولر را خاموش کنید

هنگام جوش آوردن خودرو روشن بودن کولر، فشار بیشتری را به موتور وارد کرده و موجب بالا رفتن حرارت آن می ‌شود.

  • بخاری را روشن کنید

روشن کردن بخاری موجب گرفتن گرمای موتور شده و در خنک کردن موتور تاثیر بسزایی دارد. چراکه گرمای موتور از طریق بدنه موتور به داخل خودرو هدایت شده و این امر کمک به خنک شدن موتور می‌ کند.

دلایل مختلف جوش آوردن خودرو

جوش آوردن خودرو می تواند دلایل متعددی داشته باشد. برخی از دلایل و علت‌ های اصلی و مهم بالا رفتن آمپر و جوش آوردن خودرو را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم:

بخوانید  علائم خرابی سنسور اکسیژن

نشتی در سیستم خنک کننده خودرو

یکی از اصلی ترین دلایل جوش آوردن خودرو اشکال در سیستم خنک کننده خودرو است. در صورتی که اتصالات بین قطعات سیستم خنک کننده خودرو دچار مشکل و نشتی شود، موتور خودرو به درستی خنک نخواهد شد و در نتیجه خودرو جوش می آورد. برای پیدا کردن نشتی سیستم خنک کننده به یک تعمیرکار حرفه ای مراجعه کنید تا مشکل را سریعا برطرف کند.

بی کیفیت بودن مایع خنک کننده خودرو

از دیگر علت های جوش آوردن خودرو بی کیفیت یا کم و زیاد بودن سطح مایع خنک کننده است. در صورتی که آب رادیاتور خودرو نامناسب و غیراستاندارد باشد، عملکرد سیستم خنک کننده دچار مشکل شده و خودرو جوش خواهد آورد.

به همین علت پیشنهاد می شود از مایع های خنک کننده با کیفیت و مرغوب در خودرو استفاده کنید و  به صورت دوره ای سطح آب رادیاتور را بررسی کنید.

نقص در فن رادیاتور خودرو

جوش آوردن خودرو می تواند به علت درست کار نکردن فن رادیاتور باشد. در صورتی که فن رادیاتور به هر علتی روشن نشود یا آهسته بچرخد، فرایند خنک شدن با مشکل مواجه شده و در نتیجه میزان دمای خودرو افزایش پیدا می کند و خودرو جوش می آورد.

خرابی پمپ آب خودرو

پمپ آب یا واتر پمپ وظیفه به گردش درآوردن مایع خنک کننده در موتور خودرو را دارد. هرگونه مشکل از جمله نشتی یا شکستگی این قطعه باعث جوش آوردن خودرو می شود. پس بهتر است به صورت دوره ای پمپ آب خودرو را بررسی کنید تا در صورت هرگونه اشکال آن را تعویض کنید.

بخوانید  صدا خفه کن اگزوز چیست و چه کاربردی دارد

گرفتگی مسیر حرکت آب

وجود ذرات ریز و آلوده، گرد و غبار، ذرات زنگ زده و رسوبات منجر به گرفتگی و مسدود شدن مسیر جریان آب رادیاتور شده که این مسئله بالا رفتن بیش از حد دمای موتور و جوش آوردن آن را در پی دارد. برای رفع این مشکل، قطعات مسیر جریان آب را تمیز یا در صورت نیاز تعویض کنید.

استفاده از روغن موتور نامناسب در خودرو

روغن موتور که وظیفه روان کردن قطعات موتور را برعهده دارد یکی از مهم ترین مواردی است که مستقیم روی نحوه عملکرد خودرو تاثیر مثبتی می‌گذارد. در صورتی که سطح روغن موتور به قدر کافی نباشد یا از روغن بی کیفیتی استفاده کنید، احتمال جوش آوردن خودرو افزایش می ‌یابد.

اشکال در ترموستات خودرو

ترموستات وظیفه ی تنظیم میزان مایع خنک کننده و کنترل دمای خودرو را برعهده دارد. اگر به هر علتی این قطعه دچار نقص فنی شود، حفظ و کنترل دما مختل شده و میزان مایع خنک کننده به مقدار کافی وارد سیستم خنک کننده نمی شود. در نتیجه موتور بیش از حد داغ شده و جوش می آورد.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی دلایل رایج جوش‌ آوردن خودرو و اقدامات لازم در هنگام برخورد با آن پرداختیم تا در صورت جوش آوردن خودرو بتوانید خودتان مشکل را برطرف کنید، اما توصیه هیوندای 021 به شما این است که در صورت مواجه با مشکلاتت و ایرادات اساسی به تعمیرگاهی حرفه ای مراجعه کنید.

ادمین وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button09128495079