منوی دسته بندی

با 10 علت رایج روشن شدن چراغ چک خودرو آشنا شوید

چراغ چک خودرو

“دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو” روشن شدن چراغ چک ماشین یکی از چالش ها و معضلات نگران کننده ای است که دارندگان خودرو معمولا با آن روبرو می شوند. روشن شدن این چراغ نشان دهنده مشکل اساسی در خودرو است که نباید نادیده گرفته شود. خوب است بدانید هنگام روشن شدن این چراغ نیازی به توقف خودرو نیست چراکه همیشه مشکلات جدی را به همراه ندارد.

در صورتی که در حین رانندگی متوجه روشن شدن چراغ چک شدید مسافتی کوتاه را طی کنید اگر چراغ چک بعد از مدتی خاموش شد مشکل به وجود آمده رفع شده است اما اگر خاموش نشد باید دنبال مشکلات جدی ‌تری در خودرو باشید. در ادامه با همراه باشید تا شما را با 10 علت روشن شدن چراغ چک خودرو آشنا کنیم.

چراغ چک خودرو چیست؟

چراغ چک موتور در خودرو یکی از مهم ترین چراغ های درون آمپر محسوب می شود که به صورت مستقیم با کامپیوتر خودرو یا ECU در ارتباط می باشد. این چراغ که به چراغ خطا نیز شناخته می شود شبیه به موتور خودرو است و خرابی ها و اشکالات موتوری خودرو را از سمت کامپیوتر به نمایش می‌ گذارد.

چراغ چک خودرو

در واقع این چراغ ایرادات و نقص هایی که در سیستم فنی خودرو وجود دارد را به راننده اطلاع می دهد. این اشکالات ممکن است شامل یک خرابی ساده یا خرابی هایی که منجر به خاموش شدن موتور خودرو شود باشد.

به صورت کلی خطاهایی که موجب روشن شدن چراغ چک خودرو می شود دو دسته می باشد:

  • خطاهای موقت

خطاهای موقت یا لحظه ای به خطاهایی گفته می شود که فقط چند لحظه کوتاه ایجاد شده و در حافظه کامپیوتر خودرو ثبت می گردد. در برخی موارد این خطاها طبیعی بوده و بعضی اوقات علامتی برای به وجود آمدن یک خطای دائمی در آینده می باشد.

بخوانید  بررسی هیوندای i20

  • خطاهای دائمی

خطاهای دائمی خطاهایی هستند که به علت مشکلات و ایرادات طولانی مدت در قطعات الکتریکی خودرو رخ می دهد.

دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو

روشن شدن چراغ چک خودرو می تواند دلایل متعددی داشته باشد که در ادامه به 10 علتی که باعث روشن شدن چراغ چک خودرو می شود می پردازیم.

1.      خرابی سنسور اکسیژن

یکی از مهم ترین و رایج‌ ترین دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو خرابی سنسور اکسیژن است که قطعه ای مهم در خودرو محسوب می شود. نقص در سنسور اکسیژن مصرف سوخت خودرو را چندین برابر افزایش می دهد. همچنین خرابی آن منجر به ایجاد اشکال در اطلاعات ورودی به کامپیوتر خودرو شده و ایراد قطعه ای به نام کاتالیزور می شود.

     نقص در مبدل کاتالیست

کاتالیست خودرو یکی از قطعات مهم خودرو است که وظیفه کنترل گازهای خروجی و تبدیل منو اکسید کربن حاصل از احتراق و تبدیل آن به دی اکسید کربن است. انسداد و گرفتگی مبدل کاتالیست یکی از علت های روشن شدن چراغ چک خودرو است که باعث بسته شدن راه خروج دود حاصل از فرآیند احتراق می شود.

1.      باز بودن درب باک

یکی از ساده ترین و کم هزینه ترین علت های روشن شدن چراغ چک خودرو باز بودن یا شکستگی درب باک خودرو است. درپوش بنزین بخش مهمی در سیستم تحویل سوخت می باشد که از بخار شدن بنزین در مخزن جلوگیری می کند.

در صورتی که چراغ چک خودرو بعد از پر شدن باک بنزین روشن شود حتما درپوش باک را بررسی کنید.

درب باک

1.      خرابی وایر شمع

خرابی وایر شمع

یکی از علل شایع روشن شدن چراغ چک خودرو مشکل در وایر شمع خودرو است. شمع ها با ایجاد جرقه منجر به انفجار بنزین و در نهایت به حرکت درآمدن خودرو می شوند. در صورت فرسودگی و معیوب شدن وایرها انتقال جریان برق مورد نیاز شمع ها با مشکل مواجه شده و سیستم احتراق دچار اختلال می شود.

بخوانید  همه چیز درباره روغن هیدرولیک

در صورتی که شمع‌ یا وایرهای خودروی شما دچار نقص فنی شد در اولین فرصت آن‌ را برطرف کنید. پیشنهاد می شود برای رفع مشکل خودروی خود به بهترین تعمیرگاه کیا در تهران مراجعه کرده تا تعمیرکاران متخصص مجموعه ما در سریع ترین زمان ممکن اقدام به رفع مشکل پیش آمده کنند.

1.      اشکال در سنسور جریان هوا

مشکل در سنسور هوای ورودی یکی از علت های روشن شدن چراغ چک خودرو است. سنسور هوا مقدار هوای ورودی به موتور را بررسی کرده و اطلاعات لازم را به کامپیوتر خودرو ارسال می کند. کاهش شتاب خودرو، مشکل در استارت زدن، خروج دود سیاه از اگزوز و تغییر ناگهانی در موقعیت پدال گاز می‌توانند نشانه خرابی این سنسور باشند.

1.      ایراد در کوئل خودرو

کوئل قطعه ای است که وظیفه فراهم کردن انرژی الکتریسیته لازم برای جرقه زدن شمع‌ های خودرو را دارد.

کوئل خودرو

در واقع در صورت وجود نقص در این قطعه شمع ها نیز با مشکل مواجه می شوند و در نهایت چراغ چک خودروی شما روشن می شود.

1.      خرابی انژکتور

انژکتور خودرو که وظیفه پاشش سوخت را برعهده دارد یکی دیگر از عوامل روشن شدن چراغ چک خودروی شما می باشد. خالی بودن دراز مدت باک بنزین، عادات بد رانندگی، عدم تعویض فیلتر بنزین یا فیلتر هوا منجر به خرابی انژکتور می شود. برای جلوگیری از خرابی آن هر چند وقت یکبار سوزن های انژکتور را تمیز کنید.

بخوانید  تعمیر جلوبندی موتور خودرو

2.      ایراد در باتری خودرو

خالی شدن باتری خودرو از علل روشن شدن چراغ چک خودرو می باشد که این امر باعث می شود خودرو استارت نخورده و روشن نشود. البته در خودروهای مدرن امروزی چراغ هشدار دهنده خرابی باتری خودرو تعیبه شده است. اما در خودروهای معمولی روشن شدن چراغ چک نشان دهنده وجود مشکل در باتری خودرو است.

باتری خودرو

1.      نقص در ترموستات

ترموستات در کنترل و تنظیم دمای موتور خودرو و گردش مایع خنک کننده نقش مهمی را ایفا می کند. در صورتی که مایع خنک کننده درون ترموستات به موقع تعویض شود این قطعه عملکرد درستی از خود نشان می دهد.

2.      خطا در ECU

گاهی اوقات روشن شدن چراغ چک خودرو یک مشکل نرم افزاری است و به دلیل خطای ECU خودرو رخ می دهد. کیفیت پایین بنزین یا سازگار نبودن بنزین با موتور منجر به روشن چراغ ECU می شود که با دیاگ زدن و پاک خطا این مشکل رفع خواهد شد و چراغ چک خاموش می شود.

سخن پایانی

تمامی موارد اشاره شده از متداول ترین علل روشن‌ شدن چراغ چک خودرو بوده که در دراز مدت آسیب بسیاری به موتور خودرو وارد می کند. در صورت رانندگی اصولی و انجام به موقع سرویس‌ های دوره ‌ای قطعات خودرو دچار مشکل نشده و چراغ چک نیز روشن نمی ‌شود.

ادمین وب‌سایت

‫2 نظر

  • جلیل تشکری گفت:

    باسلام
    خودرو من توسان ۲۰۱۲ است، روز ۴شنبه باطری آن از کار افتاد ، همانروز آن را عوض کردم ، بعد ازتعویض باطری چراغ چک روشن میشود.
    در ضمن از یکماه قبل صدایی از منبع عقب خودرو در دور پایین موتور میاید ، صدایی شبیه ورق فلزی که دچار ارتعاش شود
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    • ادمین گفت:

      سلام جلیل عزیزم
      احتمالا دینام ماشینتون خراب شده و یا آفتامات دینام خودروتون
      و برای صدای عقب خودرو نیز ممکنه مسئله جدی باشه باید به تعمیرگاه مراجعه کنید تا بررسی شوند.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Button09128495079