معنای اعداد و حروف روی لاستیک خودرو چیست؟
اعداد و حروف روی لاستیک خودرو یکی از اجزای مهم و اصلی خودرو می باشد که به صورت مستقیم با سطح زمین در تماس بوده و در هندلینگ و کیفیت سواری نقش مهمی را ایفا می کند. با پیشرفت صنعت خودروسازی روز به روز شاهد رشد و افزایش تولید لاستیک هستیم. استفاده از فناوری های به روز دنیا موجب به وجود آمدن لاستیک هایی استاندارد با ویژگی های مختلف شده است. اما ویژگی هایی به صورت ثابت و یکسان روی هر لاستیکی قرار دارد.
این ویژگی ها به صورت اعداد و حروف بر روی لاستیک درج شده، تا صاحبان خودرو هنگام خرید بتوانند آن ها را بررسی و مقایسه کنند. در صورتی که قصد دارید لاستیکی جدید برای خودرو خود بخرید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله از هیوندای 021 قصد داریم به بررسی معنا و مفهوم اعداد و حروف روی لاستیک خودرو بپردازیم تا بتوانید لاستیکی مناسب و استاندارد برای خودرویتان بخرید.
لاستیک و وظایف آن
اعداد روی لاستیک ها بخش مهمی از خودرو محسوب می شوند که توانایی تحمل کل وزن و کنترل جهت حرکت خودرو را دارد. همچنین نیروهای ترمز و فرمان را به هنگام رانندگی به سطح جاده منتقل می کند. لاستیک ها نیروی ترمز، گشتاور و کشش را به سطح جاده منتقل می کنند تا راننده بتواند سرعت خودرو را کاهش داده یا آن را متوقف کند. این قطعه مهم مسئول شتاب و ترمز خودرو نیز می باشد. هنگامی که پای خود را روی پدال ها فشار می دهید، لاستیک ها انرژی مورد نیاز را به جاده منتقل می کنند.
بررسی حروف و اعداد روی لاستیک خودرو
همانطور که گفته شد اعداد و حروفی به طور ثابت روی لاستیک ها درج شده که هرکدام از آن ها نشان دهنده معنا و مفهوم خاصی است. برای مثال فرض کنید روی لاستیک خودرو این اعداد و حروف P225/80R16 89H درج شده است. این ترکیب اطلاعات مهم از لاستیک را در اختیارتان قرار می دهد، فقط کافیست روش به دست آوردن این اطلاعات را بیاموزید.
کلاس خودرو
اولین مورد بر روی اکثر لاستیک ها با یک حرف آغاز شده که نشان دهنده کلاس خودرو و سرویسی طراحی شده برای لاستیک می باشد. در مورد اشاره شده حرف P مخفف Passenger مشاهده می شود که رایج ترین نوع لاستیک ها است و مخصوص خودروهای سواری و مینی ون می باشد. در صورتی که روی لاستیک حرفی وجود نداشت یعنی اینکه لاستیک یورومتریک است.
حرف LT که مخفف Light Truck می باشد در لاستیک ها نشان دهنده مناسب بودن لاستیک برای انواع SUV ها و کامیون های متوسط می باشد. لاستیک هایی که با حرف T شروع شده اند به عنوان لاستیک های موقت و زاپاس شناخته می شوند. همچنین لاستیک هایی که با حرف ST آغاز می شوند مخصوص استفاده در تریلرها می باشند.
سایز لاستیک خودرو
اولین عددی که پس از نوع کلاس خودرو درج شده، عرض و پهنای لاستیک را نشان می دهد که واحد اندازه گیری آن صورت میلی متر است. برای مثال عدد 225 در مثال اشاره شده دارای عرض 225 میلی متر می باشد. هر چه عرض لاستیک بیشتر باشد خودرو از هندلینگ و عملکرد بهتری برخوردار است.
ارتفاع لاستیک خودرو
دو رقم درج شده به همراه اسلش پس از عرض لاستیک، ارتفاع و ابعاد لاستیک را مشخص می کند. برای به دست آوردن اندازه دیواره یا ارتفاع لاستیک باید عرض آن که ۲۲5 بود را در ضربدر 80 و سپس بر ۱۰۰ تقسیم کنید تا ارتفاع لاستیک برحسب میلی متر به دست آید. هر چه عدد ارتفاع بیشتر باشد دیواره تایر بلندتر و گوشتی تر است. در واقع لاستیکی که دارای ارتفاع 80 باشد، به این معنی است که طول لاستیک 80 درصد عرض آن است .
ساختار لاستیک خودرو
دومین حرفی که بعد از درصد ارتفاع درج شده، معرف شاخص ساختار لاستیک می باشد. برای مثال حرف R که مخفف Radial است نشان دهنده شعاع لاستیک است که در خودروهای سواری به کار می رود. حرف D الگوی قطری و حرف B نشان دهنده وجود بافت فلزی در لاستیک است.
قطر رینگ لاستیک خودرو
عددی که بعد از این حروف حک شده نشان دهنده قطر رینگ لاستیک برحسب اینج می باشد. برای مثال لاستیکی با مشخصات P225/80R16 80H را فقط می توان بر روی رینگ 16 اینچی نصب کرد.
شاخص بار لاستیک خودرو
بعد از یک فاصله، عددی دو رقمی نشان دهنده شاخص بار لاستیک می باشد و مشخص می کند که لاستیک ها تا چه حد قادر به تحمل وزن خودرو و سرنشینان می باشند. در مثال اشاره شده عدد 89 در جدول شاخص بندی ها به میزان ۵۸۰ نسبت داده شده و این یعنی هر لاستیک توان تحمل وزن تا 580 کیلو را دارد.
شاخص سرعت لاستیک
آخرین حرف بعد از عدد شاخص بار مشخص کننده سرعت قابل تحمل لاستیک است که حداکثر سرعتی که یک لاستیک می تواند تحمل کند چقدر است. حرف H در این مثال نشان می دهد حداکثر سرعت استاندارد و قابل تحمل برای این لاستیک 210 کیلومتر در ساعت است.
M+S روی لاستیک
لاستیکی که ترکیب M + S روی آن درج شده به معنای آن است که کشش لاستیک در مسیرهای برفی و گل و لای مناسب است. خوب است بدانید این لاستیک ها فقط برای زمستان مناسب نیست. لاستیک های مناسب زمستان از طریق علامت کوه برفی قابل تشخیص است.
درجه کیفیت لاستیک
درجه کیفیت لاستیک یا UTQG به صاحبان خودرو کمک می کند تا لاستیک ها را از نظر چسبندگی، فرسایش و ضریب دمای لاستیک با هم مقایسه کنند.
شاخص سایش لاستیک (Tredwear)
میزان سایش لاستیک ها با این شاخص نشان داده می شود. هر چه عدد این شاخص بیشتر باشد لاستیک مقاومت بیشتری در برابر سایش از خود نشان می دهد. برای مثال لاستیکی که ضریب سایش 400 دارد در مقایسه با لاستیکی با ضریب سایش 200 از طول عمر بیشتری برخوردار است.
شاخص چسبندگی لاستیک (Traction)
شاخص چسبندگی لاستیک، میزان ترمزگیری و قابلیت متوقف کردن خودرو را در جاده نشان می دهد. در صورتی که آج لاستیک سالم باشد چسبندگی لاستیک به جاده و هندلینگ خودرو افزایش می یابد.
شاخص مقاومت در برابر گرما (Temperature)
شاخص مقاومت در برابر گرما مقدار دمای لاستیک در حال حرکت بر روی آسفالت را مشخص می کند. مقاومت حرارتی لاستیک با حروف A، B و C مشخص می شود. حرف A بیشترین میزان تحمل لاستیک در برابر گرما و C کمترین میزان تحمل در برابر گرما را نشان می دهد.
تعمیر هیوندای
مجموعه هیوندای 021 با همکاری تعمیرکاران مجرب با دانش فنی بالا به صورت کاملا تخصصی اقدام به تعمیر خودروی شما خواهد کرد و با ارائه باکیفیت ترین خدمات با مناسب ترین هزینه رضایت شما مشتریان عزیز را جلب خواهد نمود.