منوی دسته بندی

علت خوابیدن باتری خودرو | روش های پیشگیری از آن

خوابیدن باتری خودرو

برای همه افرادی که صاحب خودرو هستند بارها پیش آمده که سوار خودرو خود شده و استارت زده، اما روشن نشود. برخی اوقات نیز هنگام رانندگی، خودرو خاموش شده و دیگر حرکت نمی‌ کند. روشن ‌نشدن خودرو می‌تواند دلایل متعددی در شرایط مختلف داشته باشد، اما به طور کل شایع ترین دلیل آن خوابیدن باتری خودرو است.

خوابیدن باتری گاهی به علت ناسازگاری آب و هوای منطقه با باتری خودرو رخ می دهد. بعضی مواقع نیز مشکلی در سیستم الکتریکی خودرو، منجر به خوابیدن باتری می ‌شود. خوابیدن باتری خودرو به عنوان یکی از مشکلات مربوط با سیستم برق رسانی خودرو شناخته می ‌شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی علل خوابیدن باتری خودرو و همچنین روش های پیشگیری از آن بپردازیم.

منظور از خوابیدن باتری خودرو چیست؟

باتری یکی از اصلی ترین قطعات سیستم برق است که وظیفه برق ‌رسانی به سیستم الکتریکی خودرو از جمله چراغ ها، سیستم صوتی، سیستم استارت و… را بر عهده دارد. خوابیدن باتری که با نام های دیگر نظیر خالی شدن باتری، دشارژ شدن باتری و مردن باتری نیز شناخته می شود؛ یکی از مشکلات رایج سیستم برق خودرو می باشد و به معنای عدم توانایی باتری در تامین انرژی الکتریکی اجزای خودرو است. خوابیدن باتری از روشن شدن خودرو جلوگیری کرده و مشکلات متعددی را به وجود می آورد.

علل خوابیدن باتری خودرو

به طور کلی علل خوابیدن باتری دلایل بسیاری را شامل می شود. این موارد ممکن است مربوط به مشکلات سیستم الکتریکی، مشکلات باتری و یا خطاهای انسانی رخ دهد. البته دلایل دیگری باعث خوابیدن باتری ماشین نیز می شود که در ادامه به این موارد می پردازیم:

بخوانید  صفر تا صد سیستم جرقه زنی خودرو

1.      روشن ماندن چراغ خودرو

یکی از شایع ترین علت های خالی شدن باتری خودرو روشن ماندن چراغ های خودرو است در صورتی که چراغ ‌های داخل کابین یا خارج خودرو برای مدت طولانی روشن بماند، باتری تمام توان و انرژی خود را برای تامین برق مورد نیاز برای چراغ ‌ها صرف کرده و در نهایت خالی می شود.

خوب است بدانید به غیر از روشن‌ ماندن چراغ‌ های جلو و داخل کابین، باز ماندن درب صندوق عقب و یا حتی خوب بسته ‌نشدن درب هم باعث خالی شدن باتری می شود. البته ممکن است دلیل خوابیدن باتری به دلیل بی دقتی فرد در روشن نگه ‌داشتن چراغ‌ ها نباشد و به علت مشکل در سیستم چراغ ها و خود به خود روشن شدن آن باشد.

روشن ماندن چراغ خودرو

1.      نارسایی دینام

دینام وظیفه شارژ مجدد باتری خودرو و تامین برق مورد نیاز تجهیزات در زمان روشن بودن خودرو را برعهده دارد. در صورتی که دینام خودرو دچار نقص نشود و عملکرد مناسبی از خود نشان ندهد، نمی‌ تواند وظایف خود را در برق رسانی به درستی انجام دهد؛ بنابراین در صورت خرابی دینام، به باتری فشار زیادی وارد شده و نتیجه آن، تخلیه انرژی ذخیره شده در باتری است. 

2.      پوسیده شدن اتصالات باتری

یکی دیگر از علت های خالی شدن شارژ باتری، شل شدن یا پوسیده شدن اتصالات باتری می باشد. برخی اوقات پایانه ‌های متصل به باتری خودرو به ‌مرور زمان شل شده یا پوسیده می شود.

بخوانید  همه چیز درباره لاستیک خودرو و انواع آن

در این صورت عملکرد باتری با اختلال مواجه شده و نمی تواند توان لازم را منتقل کند. بنابراین اگر هنگام روشن کردن خودرو با مشکل استارت خوردن مواجه شدید، ابتدا اتصالات باتری را بررسی کرده و از سالم بودن آن مطمئن شوید.

پوشیده شدن اتصالات باتری

1.      برق دزدی خودرو

برق دزدی خودرو به معنای مصرف انرژی باتری در زمان خاموش بودن خودرو است. در واقع برخی از تجهیزات مانند رادیو، دزدگیر، سیستم صوتی و سایر بخش های خودرو بی دلیل در حال مصرف و تخلیه توان باتری هستند. در حالت عادی هنگامی که موتور خاموش است اجزای خودرو برقی مصرف نکرده که تخلیه شود. اما هنگامی که در خودرو مشکل برق دزدی وجود داشته باشد، برای تخلیه شدن باتری یک شبانه روز کافی است.

2.      هوای به شدت گرم یا سرد

به طور کلی باتری‌ های جدید در هوای سرد و گرم تحمل بالایی دارند اما باتری های قدیمی در سرما و گرمای بیش از حد، ضعیف شده و در نهایت شارژ آن خالی می شود. عملکرد باتری خودرو در هوای سرد مختل شده و در نتیجه خودرو استارت نمی خورد.

3.      رانندگی پر تکرار در مسافت های کوتاه

در صورتی که دائما در مسافت ‌های کوتاه رانندگی می کنید، دینام زمان کافی برای شارژ مجدد باتری پیدا نکرده و به مرور خالی خواهد شد. همچنین اگر در مسافت های طولانی توقف های زیادی داشته باشید احتمال خوابیدن خودرو وجود دارد. توجه کنید استفاده از همزمان از سیستم صوتی و سایر تجهیزات برقی خودرو روند خالی شدن باتری را افزایش می دهد.

بخوانید  بهترین طراحان خودرو کدام اند؟

4.      پایان عمر باتری

عمر مفید باتری خودرو به عوامل مختلفی از جمله نحوه رانندگی و نگهداری آن بستگی دارد اما در بهترین حالت 3 تا 5 سال دوام آورده و پس از آن باید باتری تعویض شود.

در صورتی که مدت زمان زیادی از عمر باتری خودرو گذشته باشد، باتری ضعیف شده و زودتر از موعد خالی می‌شود. باتری‌ های ضعیف خیلی سریع دشارژ شده و عملکرد باتری را مختل می کنند.

پایان عمر باتری

روش های پیشگیری از خوابیدن باتری خودرو

  • انتخاب باتری استاندارد و باکیفیت
  • انجام سرویس‌ های دوره‌ای خودرو
  • بررسی خودرو بعد از خاموش کردن
  • بررسی مداوم اتصالات باتری خودرو
  • خنک و تمیز نگه داشتن باتری خودرو
  • جدا کردن سر باتری ها در صورت عدم استفاده در مدت طولانی

علائم خوابیدن باتری خودرو

خوابیدن باتری فقط با روشن نشدن خودرو نشان داده نمی شود. علائم و نشانه های دیگری وجود دارد که به شما کمک می کند تا هر چه سریعتر مشکل را شناسایی کرده و آن را رفع کنید. برخی از این علائم عبارتند از:

  • دیر روشن شدن خودرو
  • کم نور شدن چراغ های خودرو
  • روشن نشدن صفحه کیلومتر خودرو
  • خاموش شدن بخش هایی از سیستم خودرو

بهترین تعمیرگاه کیا در تهران

تعمیر گاه هیوندای 021 با داشتن کادری مجرب و دوره ‌دیده بهترین و با کیفیت ترین خدمات را به مشتریان خود ارائه می دهد. تعمیرکاران متخصص و با تجربه مجموعه ما با استفاده از تخصص و توانایی فنی بالای خود اقدام به تعمیر و سرویس دهی انواع خودروهای کیا در شهر تهران می کنند.

ادمین وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button09128495079