منوی دسته بندی

صفر تا صد بالانس چرخ خودرو

بالانس چرخ خودرو

چرخ ها به عنوان مهم ترین بخش خودرو وسیله ی تماس خودرو به سطح زمین می باشند که نقش مهمی در هدایت پذیری و کیفیت سواری ایفا می کند. به طور قطع می توان گفت چرخ‌ ها در اصلی‌ ترین بخش سیستم تعلیق خودرو قرار دارند که تمامی وزن خودرو را به زمین منتقل می کنند.

بالانس چرخ‌ خودرو یکی از مواردی است که از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه در افزایش طول عمر لاستیک، پایداری و سواری بهتر خودرو تاثیرگذار است. بالانس نبودن چرخ ها باعث لرزش بدنه و فرمان خودرو شده و در نهایت خسارات جبران ناپذیری را به بار می آورد. در این مقاله از سری مقالات هیوندای 021 قصد داریم به بررسی بالانس چرخ خودرو بپردازیم.

منظور از بالانس چرخ خودرو چیست؟

بالانس چرخ خودرو‌، به معنای تعادل و هم‌ راستایی چرخ‌ ها است. در واقع منظور از بالانس بودن چرخ ها، توزیع یکسان وزن خودرو به شکل مساوی بر روی چهار چرخ می باشد. با گذشت زمان لاستیک‌ های خودرو به دلیل سطح ناهموار جاده یا برخورد به حاشیه جدول ها دچار ناهماهنگی شده و توزیع وزن خودرو بر روی لاستیک به هم می خورد. هنگامی که چرخ‌ های یک خودرو بالانس باشند، توزیع وزن به صورت از پیش تنظیم شده صورت خواهد گرفت و سواری مناسبی برای سرنشینان فراهم می کند.

بالانس

عدم بالانس چرخ خودرو به معنای این است که چرخ وزن بیشتری را در بخش هایی از خود تحمل کرده و در نتیجه باعث سایش غیر یکنواخت لاستیک ها می شود. علاوه بر این بالانس نبودن چرخ ها باعث آسیب دیدگی جلوبندی خودرو می شود که این امر ممکن است مشکلات بسیاری را برای راننده به وجود آورد.

بخوانید  8 علائمی که نشان دهنده خرابی گیربکس است؟

خوب است بدانید عدم توازن چرخ های جلو یا بالانس نبودن چرخ های عقب با یکدیگر متفاوت است. عدم بالانس چرخ ‌های جلو، باعث احساس لرزش در سرعت ۹۰ کیلومتر بر ساعت می شود اما عدم بالانس چرخ‌ های عقب، در سرعت ‌های بالاتر مثلا 120 تا 140 کیلومتر خود را نشان می‌ دهد.

مزایای بالانس چرخ خودرو

  • عدم لرزش خودرو
  • کنترل بهتر خودرو
  • کاهش فرسایش لاستیک
  • بهبود سیستم ترمز گیری
  • افزایش طول عمر لاستیک
  • عملکرد بهتر سیستم فرمان
  • کاهش نیروی وارده بر خودرو
  • افزایش طول عمر مفید قطعات خودرو

علائم بالانس نبودن چرخ خودرو

در صورتی که چرخ‌ های خودرو بالانس نباشند، مشکلات متعددی را به وجود می آورد. برخی از علائم بالانس نبودن چرخ‌ ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لرزش فرمان خودرو
  • ساییدگی لاستیک‌ ها
  • افزایش مصرف سوخت
  • کاهش پایداری خودرو
  • فرسودگی بیش از حد قطعات

عوارض بالانس نبودن چرخ خودرو

شاید گمان کنید بالانس نبودن چرخ ها باعث لرزش فرمان شود، اما این بالانس نبودن مشکلات دیگری را در پی دارد که در ادامه به برخی از آن ها می پردازیم:

اگر مشکل پیدا کردن بهترین تعمیرگاه هیوندای دارید باید گفت جای نگرانی نیست امداد هیوندای همیشه در کنار شما خواهد بود.

لرزش فرمان

یکی از مهم ترین پیامدهای بالانس نبودن چرخ‌ های خودرو، احساس لرزش در فرمان است. لرزش فرمان شاید در سرعت‌ های اندک آنچنان احساس نشود، اما با افزایش سرعت متوجه لرزش ها و ارتعاشات آزاردهنده خواهید شد. این لرزش ‌ها با توجه به به سبک رانندگی، نوع و وزن خودرو، وزن چرخ‌ ها، شدت بالانس نبودن و… متفاوت خواهد بود.

لرزش فرمان

هنگامی که با فرسودگی چرخ ها نامتعادلی افزایش یابد، ممکن است این لرزش‌ به کل کابین خودرو منتقل شده و از طریق کف، صندلی ‌های عقب و جلو احساس شود. برای جلوگیری از وقوع حادثه پیشنهاد می شود سریعا این مشکل را برطرف کنید. بهترین تعمیرگاه کیا در تهران با برخورداری از تعمیرکاران حرفه ای و با استفاده از دستگاه بالانس، در زمانی کوتاه می توانند تعادل چرخ ها را به شکل اول خود برگردانند.

بخوانید  علت کم شدن قدرت موتور خودرو

کاهش عمر مفید قطعات

سیستم تعلیق و جلوبندی مهم ترین بخش هایی هستند که در صورت عدم بالانس چرخ ها، عمر مفید خود را از دست داده و آسیب خواهند دید. در صورت عدم بالانس چرخ‌ ها، ضربات ناشی از ناهمواری ها و دست اندازهای جاده منجر به خرابی جلوبندی، سیستم تعلیق، فنرها و… شده و از طول عمر مفید آن ها کاسته خواهد شد.

 

فرسودگی لاستیک

یکی دیگر از نشانه های بالانس نبودن چرخ ها فرسایش نامنظم لاستیک می باشد. در واقع عدم بالانس نبودن چرخ ها باعث عدم توزیع یکسان وزن بین چرخ ها شده و این مسئله موجب فرسایش سریع لاستیک ها یا لاستیک سایی می شود.

فرسودگی لاستیک

همچنین فرسایش بیش از حد لاستیک، امکان پنچر شدن، ترکیدن لاستیک و چپ کردن خودرو را به ‌همراه خواهد داشت که وقوع چنین حوادثی در هنگام حرکت بسیار خطرناک می باشد.

افزایش مصرف سوخت

در صورتی که چرخ های خودرو بالانس نباشند، فشار بیشتری به موتور برای به حرکت در آوردن خودرو وارد شده و درنتیجه مصرف سوخت افزایش افزایش می یابد. این امر علاوه بر ضرر اقتصادی، به محیط زیست صدمه وارد می کند.

عملکرد ضعیف سیستم ترمز

در صورتی که چرخ ‌های خودرو در وضعیت بالانس قرار نداشته باشند، ترمزها به نیروی بیشتری برای متوقف سازی خودرو نیاز داشته و خودرو هنگام ترمز گیری عملکرد ضعیفی از خود نشان نمی دهد. در نتیجه نیز عمر مفید سیستم ترمز و قطعات آن کاهش پیدا خواهد کرد.

بخوانید  بررسی هیوندای آزرا

 

انواع بالانس چرخ خودرو

به طور کلی بالانس خودرو به دو روش استاتیکی و دینامیکی انجام می گیرد که در ادامه به شرح هر دو روش می پردازیم:

روش استاتیکی

در روش استاتیکی یا ایستایی، چرخ روی یک محور افقی قابل گردش نصب می شود. در صورتی که چرخ نامتعادل باشد به علت وزن بیشتر پایین ‌تر قرار می‌ گیرد. سپس برای ایجاد تعادل، وزنه های سربی را در نقطه مقابل آن یعنی در بالای رینگ قرار می دهند تا چرخ بالانس شوند.

روش دینامیکی

در بالانس به روش دینامیک یا پویا، علاوه بر تشخیص میزان نامتعادل بودن در محور افقی، عدم توازن چرخ نسبت به محور عمودی نیز مورد برسی قرار گرفته و رفع می شود. بالانس چرخ‌ در این روش همانند روش ایستا بوده و از طریق افزودن وزنه به نقاط عدم تعادل می‌توان چرخ را بالانس کرد.

امداد خودرو کیا

مجموعه بزرگ ما به دلیل دارا بودن کادر حرفه ای و با تجربه به یکی از بهترین امداد خودروهای شهر تهران تبدیل شده است که سعی در رفع و عیب یابی خودروی شما در سریع ترین زمان ممکن می کند. در هر مکان و زمانی که خودروی شما دچار مشکل شود، تعمیرکاران متخصص مجموعه ما خود را به محل موردنظر می رسانند. جهت درخواست امداد یا دریافت مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل کرده و از سرویس امدادرسانی استفاده کنید.

ادمین وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button09128495079