منوی دسته بندی

کاسه نمد و خرابی آن

کاسه نمد و خرابی آن

 

اگر با قطعات و نام های ماشین آشنا نباشید ولی حتما یک بار نام کاسه نمد را شنیده اید. کاسه نمد در قسمت های مختلف ماشین مثل گیربکس، موتور، میل لنگ، جعبه فرمان و …. به کار رفته است که هر کدام دارای خصوصیت و کار منحصر به فرد خود می باشند. نفوذ آب در در محل های حساس ماشین احتمال خرابی ، استهلاک بالا و اختلال در کار خودرو شود. اجزایی در ماشین وجود دارند که وظیفه عایق کاری و آب بندی را به عهده دارند و در عملکرد مناسب خودرو و سلامت آن نقش مهمی دارند. یکی از این

اجزاء مهم کاسه نمد است. با ما در مقاله تعمیر هیوندای همراه باشید تا با کاسه نمد و انواع خرابی آن، نحوه عملکرد آن آشنا شوید.

 

کاسه نمد radial shaft seal چیست؟

کاسه نمد یکی از أجزاء عایق کاری و درزگیر خودرو می باشد، که در شفت ها به کار گرفته می شود و وظیفه آن آب بندی شفت ها است. وجود نمد در این اجزا مانند بلبرینگ، رولبرینگ ها و شفت ها مانع نفوذ مایعاتی مانند روغن یا آب به درون یا بیرون این قطعات و شفت ها می شود.

و از این قطعه به عنوان درزگیر استفاده می شود، اما استفاده عمده از آن برای اتصال چرخ دننده ها و اتصالات قطعات دوار است. این قطعات برای اینکه اصطحکاک نداشته، راحت چرخش و حرکت داشته باشند نیاز به روانکاری و روغن کاری دارند. اما نباید این روغن و سیالات به داخل بخش های دیگر نفوذ کند، در این جا ست که کاسه نمد کمک می کند و موجب عایق بندی و درزگیری می شود، تا مانع نفوذ و فرار روغن به داخل قطعات دیگر نشود.

بخوانید  کمک فنر در خودرو خرابی آن

 

اجزاء کاسه نمد چیست؟

کاسه نمد در اشکال و ابعاد مختلف طراحی شده که بنا بر نیاز خودرو، شکل و اندازه آن مشخص می شود. اما می توان گفت کاسه نمد از چند قطعه ثابت تشکیل شده که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد.

 

نمد

نمد، با توجه به ضربه، گرما و فشاری که تحمل می کند جنس آن را از مواد مختلف مانند سیلیکون، چرم، لاستیک فشرده، یا تفلون می سازند. معمولا نمد از سه بخش اصلی لبه آب بند، مرز آب بند و لبه گردگیر تشکیل شده است. لبه گرد گیر، شیار دار است، و به صورت چپ گرد و راست گرد طراحی و موجود است، بنا به محل استفاده کاسه نمد، یکی از آن ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 

واشر

واشر در بخش لبه داخلی کاسه نمد قرار می گیرد، و از پلاستیک مقاوم ساخته شده، به چسبندگی کامل قطعه بر دیواره بلبرینگ یا شفت کمک می کند و مانع ایجاد اصطحکاک می شود. وجود واسر در کاسه نمد موجب می شود حتی ارتعاشات ریز باعث جا به جایی این قطعه نشود و در جای خود ماندگار باشد.

 

فنر

فنر بین نمد و واشر قرار می گیرد و از جنس فلز است. و باعث می شود کاسه نمد حالت ارتجاعی داشته تا بتواند در محل قرار گیری خود به راحتی کار کند و وظیفه درزگیری و عایق بندی خود را به درستی انجام دهد. با کمک آن دیگر کاسه نمد با تکان ها وارد شده از جای خود تکان نخورده و حرکت عرضی و طولی ندارد. جنس این فنر بستگی به محل استفاده آن متفاوت است، برای مثال اگر کاسه نمدی برای آب بندی مورد استفاده قرار گیرد و امکان تماس با آب وجود داشته باشد، فنر آن را ازجنس استیل ضد زنگ می سازند.

بخوانید  هیوندای کونا و مشخصات آن

عوامل و علائم خرابی کاسه نمد

عوامل و علائم خرابی کاسه نمد

کاسه نمد یکی از قطعه هایی است که باید به صورت دوره ای مورد بررسی قرار بگیرد، زیرا عوارض خرابی کاسه نمد پر درد سر می باشد و باید به علائم خرابی آن توجه ویژه ای داشت. در زیر چند علائم را بازگو می کنیم.

  • کار کردن دیفرانسیل با سرو صدای زیاد
  • روغن ریزی موتور خودرو
  • کمبود روغن دیفرانسیل
  • سوپاپ های هوای گیربکس مسدود شود
  • نشستن گرد و خاک در اطراف و قسمت های کاسه نمد پلوس
  • نشت کردن روغن از شفتی که بین چرخ دنده های دیفرانسیل وجود دارد

 

کاسه نمد ها قطعات مصرفی هستند و عمر مفیدی دارند، پس از مصرف مدتی باید تعویض شوند. برخی از عوامل می توانند در استهلاک و خرابی آن کمک کننده باشند :

  •  
  • کاهش پیدا کردن روغن موتور، گیربکس یا دیفرانسیل
  • کیفیت نداشتن روغن
  • کیفیت نداشتن کاسه نمد
  • وقتی کاسه نمد درست نصب نشده باشد

 

موارد بالا موجب خرابی و از بین رفتن واشر نمد یا لایه لاستیکی می شود، و موجب آسیب قطعات می شود. باید بدانید خرابی ماسه نمد می تواند به دیفرانسیل، سوپاپ ها، گیربکس و سر سیلندر آسیب برساند، در نتیجه باید به سلامت و سالم بودن آن توجه کرد.

بخوانید  سیلندر موتور ماشین و عملکرد آن

 

انواع کاسه نمد

کاسه نمد با توجه به قرار گفتن آن در محل و کارایی آن، جنس و ساختار مختلفی دارد. مثلاً کاسه نمد گیربکس و پلوس باهم یکی نیستند و مشخصات مشابهی ندارند. کاسه نمد های مهم خودرو به دسته های زیر تقسیم می شوند :

  • کاسه نمد پلوس
  • کاسه نمد میل سوپاپ
  • کاسه نمد گیربکس
  • کاسه نمد میل لنگ

 

 

 

عمر هر کاسه نمد چقدر است؟ عوامل تأثیر گذار بر عمر آن

عمر مفید هر کاسه نمد وابسته به نقش آن در خودرو دارد. علاوه بر آن دما و فشار دو عامل کاهش دهنده طول عمر آن می باشند.

 

دما : سه نوع دما داخل کاسه نمد ، دمای انباره، دمای بیرونی و دمای زیر لبه وجود دارد. هر کدام از این دما ها طبق اصولی پایین و بالا می شوند که می توانند در طول عمر آن مؤثر باشند.

 

فشار : فقط کافیست فشاری که به لبه خارجی آن وارد می شود زیاد باشد تا لبه آن برگردد، که موجب کاهش عمر کاسه نمد می شود. باید به فشاری که به آن وارد می شود، دقت کرد.

 

سخن پایانی

کاسه نمد قطعه ای است که باید به سالم بودن آن توجه ویژه کرد و در صورت نیاز این قطعه را تعویض کرد، تا موجب آسیب به دیگر قطعات نشود. در موقع خرید به نوع و جنس آن دقت کافی داشته باشید. در صورت خراب شدن  و اقدام تعویض کاسه نمد می توانید به متخصصان امداد هیوندای مراجعه کنید.

ادمین وب‌سایت

‫2 نظر

  • سینا گفت:

    من هر بار مقالات سایتتون رو مطالعه میکنم هر بار با نکات ارزشمند و آموزنده ای مواجه میشم راجع به همین مطلب سه چهار مورد ابهام داشتم که به لطف شما به جواب ابهاماتم رسیدم خوشحالم که با مجموعه شما آشنا شدم سایت ارزشمندی دارین آرزوی موفقیت دارم براتون.

  • قربانی گفت:

    سلام چقدر خوب همه جزئیاتی که به ماشین مربوط میشه رو به صورت کامل توضیح دادین از خواندن این مطالب خیلی لذت بردم چون خیلی بهم کمک کرد.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Button09128495079