منوی دسته بندی

اتاق رنگ خودرو چیست؟

اتاق رنگ خودرو چیست؟

 

آیا تا به حال به این فکر کردید که چگونه تمامی بدنه ماشین رنگ شده حتی بدون کوچک ترین رنگ نشدگی، همچنین رنگ در همه نقاط به یک اندازه وشکل رنگ شده است. آیا افرادی با تخصص و قلم مو آن را رنگ کرده اند؟ طبیعتا این میزان از دقت توسط شخص امکان پذیر نیست. این کار در یک محیط ایزوله که هیچ گونه آلودگی ندارد ودر مکانی مخصوص انجام می شود. نام این محیط اتاق رنگ خودرو یا کوره رنگ نام دارد. می توان گفت رنگ آمیزی بدنه خودرو یه موضوع دقیق ومهم است که باید بدون نقص و کاستی باشد. در این مطلب از موتور اسپورتیج قصد داریم پاسخ سوال اتاق رنگ چیست؟ ودرباره چگونگی آن بیشتر آشنا شویم.

 

استاندارد های اتاق رنگ  چه مواردی است؟

دما در اتاق رنگ فاکتور مهمی به حساب می آید. نباید دما آن قدر پایین باشد که رنگ نتواند روی بدنه بنشیند یا آنقدر بالا که رنگ به درستی کار کند. به این خاطر در اتاق های رنگ سنسور های هوشمندی وجود دارد، تا دمای اتاق را تنظیم کند. دمای استاندارد اتاق رنگ باید بین ۲۳ تا ۲۴ درجه باشد. اما پس از رنگ آمیزی کل قطعات ، باید دمای اتاق افزایش پیدا کند. بنا براین فرد مسئول رنگ آمیزی دمای اتاق را روی ۶۲ درجه تنظیم می کند. این دما به طور یکنواخت در همه اتاق بالا می رود تا رنگ خشک  و روی بدنه خودرو تثبیت شود.

یکی دیگر از موضوعات مهم یکسان بودن دما در کل اتاق است. با کمک سنسور های تنظیم دما و چراغ های IR می توان دمای اتاق را به طور یکسان کاهش، افزایش و یا ثابت نگه داشت.

بخوانید  معرفی هیوندا آئورا

از دیگر مواردی که در اتاق رنگ باید به آن توجه کرد پاکیزه بودن هوای داخل اتاق است. هوای اتاق در مراحل مختلف تصفیه می شود تا عاری از هرگونه آلودگی و ذرات باشد. چون وجود هرگونه آلودگی در اتاق رنگ در نتیجه نهایی رنگ کاری، اثر منفی می گذارد. مرحله تصویه هوا، در دومرحله انجام می شود. در مرحله اول، هوای بیرون توسط فیلتر ها و سنسور ها تصفیه و بعد وارد اتاق می شود. در مرحله دوم، هوای اتاق پس از رنگ پاشی، دوباره توسط فیلتر ها تصفیه می شود و بعد بنا به مرحله انجام کار، دمای آن تغییر می کند و بعد وارد اتاق می شود.

 

مراحل رنگ آمیزی خودرو

در مرحله اول نقاشی انجام می شود. در انجام این مرحله هوای بیرون وارد فیلتر های تصفیه هوا می شود و پس از آن توسط سنسور های دما، درجه حرارت آن تنظیم می شود و از قسمت سقف این هوا وارد اتاق رنگ می شود. یک فن بزرگ این هوا را به سمت پایین می کشد، وبعد هوا به وسیله مجرایی در همه جای اتاق به صورت یکسان پخش می شود. مرحله بعدی که مرحله خشک شدن است. هوا از فیلتر های تصفیه رد می شود و با مقداری از هوای گرم مخلوط می شود. و دوباره این هوای گرم با هوای تازه ترکیب می شود تا به صورت کامل هوای تازه گرم شود. در این مرحله خیلی سریع دمای اتاق افزایش پیدا می کند تا رنگ به خوبی بر روی بدنه خودرو بنشیند.

بخوانید  روغن موتور چیست؟ | انواع، وظایف و زمان تعویض آن

 

مزایای استفاده از اتاق رنگ

رنگ آمیزی کل قطعات خودرو با کیفیت بالا انجام می شود

موارد مصرف رنگ، برای کل بدن خودرو کاهش می یابد.

نرخ تولید افزایش پیدا می کند.

به مراقبت و حفظ محیط زیست کمک می کند و از آلودکی محیط زیست جلوگیری می کند.

محیطی بدون آلودگی فراهم می کند تا مراحل کار انجام شود.

در مرحله خشک شدن رنگ، هوا به صورت کامل و یکسان در حال چرخش است که نکته بسیار مهمی برای رنگ آمیزی یک نواخت است.

برای رنگ کامل بدنه از انرژی کمتری استفاده می شود.

در این مکان، امکان تصفیه کردن هوا و دور کردن هرگونه آلودگی امکان پذیر است.

مرحله پخت یا خشک شدن به صورت کامل و یکسان انحام می شود.

 

تغییر رنگ خودرو چگونه انجام می شود؟

اگر بنا به هر دلیلی خواستید رنگ بدنه خودرو خود را تغییر دهید، باید یک سری از مراحل قانونی را پیش بروید. برای انجام این مراحل باید به پلیس راهنمایی و رانندگی مراجعه کنید . پس مراجعه کردن به آن و انجام دادن مراحل قانونی، برای شما مجوزی صادر می شود. پس از گرفتن مجوز به مراکز رنگ آمیزی ماشین مراجعه ، می توانید بدنه را با رنگ جدید رنگ آمیزی کنید. و بعد از رنگ آمیزی باید  دوباره به مراکز راهنمایی و رانندگی مراجعه کنید تا ادامه مراحل انجام شود. باید به این نکته توجه داشته باشید بدون اجازه قانونی، اگر اقدام به رنگ آمیزی خودرو کنید. ممکن است به مشکلات جدی و مختلفی برخورد کنید، زیرا کاری غیر قانونی است.

بخوانید  انواع کفپوش خودرو | بهترین جنس کفپوش کدام است؟

تغییر رنگ خودرو چگونه انجام می شود؟

فرآیند رنگ آمیزی استاندار خودرو کدام است؟

عوامل مختلفی در این استاندار دخیل هستند. عواملی مانند: شفاف بودن تمام سطوح رنگ شده، موج نداشتن و عدم فرو رفتگی بعد از خشک شدن رنگ، رنگ شدن یکنواخت در قسمت های مورب و گرد، خشک شدن یکسان رنگ در همه قسمت ها و نشکستن رنگ پس از خشک شدن اشاره کرد.

 

 تجهیزات موجود در اتاق رنگ

اتاق رنگ دارای تجهیزات فراوانی است در زیر به برخی از این اجزاء اشاره خواهیم کرد.

پنل های کنترل

دستگاه تنفس هوا

تجهیزات ایمنی

فیلتر های تصفیه هوا

کیت های سیم کشی

دیوار پوش و کف پوش

درب های غلتکی رنگی

تفنگ اسپری

شیلنگ هوا

کانال اگزوز

مجرای اگزوز

کمپرسور های هوا

هزینه رنگ کاری در اتاق رنگ

می توان گفت هزینه نهایی هر مرکز برای رنگ کردن متفاوت است. همچنین هزینه رنگ کردن قسمت های مختلف ماشین با هم تفاوت دارد. برای مثال هزینه نقاشی یا رنگ آمیزی درهای خودرو با سپر خودرو فرق دارد. علاوه بر آن هزینه رنگ آمیزی هر خودرو با خودرو دیگر فرق دارد. مثلا هزینه نقاشی در های پراید با هزینه نقاشی در های پژو ۲۰۶ متفاوت است. در اکثر مواقع خودرو شما نیاز به رنگ آمیزی ندارد و با لکه گیری مشکل بر طرف می شود. شما می توانید با مراجعه به کارشناسان با تجربه ما در امداد خودرو کیا لکه گیری و نقاشی ماشین خود را انجام دهید.

 

ادمین وب‌سایت

‫2 نظر

  • محمدی گفت:

    سلام من یه ماشین دارم که تمام رنگ هستش میخواستم دوباره رنگش رو بزنیم از طریق سایت و کارشناسان شما میتونم این کار رو انجام بدم؟

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Button09128495079