پدل شیفتر یا دنده پشت فرمان
- ادمین
- بلاگ
یکی از پیشرفت تکنولوژی در صنعت خودرو در سال های اخیر که رانندگی را آسان کرده است وجود پدل شیفتر یا دنده پشت فرمان است. در گذشته یکی از دغدغه ها و مشکلات رانندگان، تعویض دنده بوده است. برای تعویض دنده از اهرم کنسول میانی و پدال کلاچ استفاده می کردند. اما امروزه با وجود گیر بکس های خودکار و نیمه خود کار، امکان تعویض دنده به طور اتوماتیک وجود دارد. می توان گفت اولین نسل ابداع پدل شیفتر ها توسط شرکت فراری انجام شد. بعد از آن شرکت بی ام دبلیو، آن را به صورت همگانی ارائه کرد. در این مقاله امداد خودرو هیوندای قصد داریم تا شما را با پدل شیفتر یا همان دنده پشت فرمان بیشتر آشنا کنیم و در باره چگونگی و عملکرد آن صحبت کنیم.
پدل شیفتر چیست؟
پدل شیفتر ها اهرم های کوچکی هستند که پشت فرمان خودرهای مدرن و لوکسی مانند مرسدس بنز،لامبورگینی و بی ام دبلیو قرار می گیرند. برای تعویض دنده در خودرو های با گیربکس اتوماتیک استفاده می شوند. جنس آن ها از پلاستیک فشرده قوی یا فلز می باشد. برخلاف خودرو های معمولی یا دستی که برای تعویض دنده باید از اهرم کنسول میانی کمک گرفت. پدل شیفتر ها این امکان را به رانندگان می دهند که برای تعویض دنده نیازی نباشد حتی دست خود را از روی فرمان هم برداشته و دنده را تعویض کنند. وجود آن ها به راننده کمک می کند تا سریع تر، راحت تر و حتی با تمرکز بیشتر بر جاده تعویض دنده را انجام دهد.
مزایای پدل شیفتر
استفاده از پدل شیفتر ها مزایایی دارد. اما باید بدانید در ماشین هایی که مجهز به پدل شیفتر می باشند، از سیستم برقی مالتی پلکس استفاده می شود. وجود این سیستم برقی حساسیت بالایی برای گرفتن برق اضافی از باطری وجود دارد. بنابر این باید به آپشن های اصلی دقت بیشتری کنید. برای گرفتن این برق بهتر است، از متخصصان موتور سانتافه کمک بگیرید . در زیر به برخی از مزایای پدل شیفتر ها اشاره می کنیم.
مصرف سوخت را کاهش می دهد.
این امکان را برای راننده فراهم می کند تا بدون بلند کردن دست از روی فرمان دنده ماشین را تعویض کند.
دقت و سرعت تعویض دنده را بالا می برد.
موجب شتابگیری سریعتر و بهتر می شود.
تمرکز راننده را در هنگام رانندگی بالا می برد.
موجب بالارفتن عمر گیربکس می شود.
فضای بین دوصندلی جلو افزایش می یابد.
این امکان را فراهم می کند تا در هر دور موتور تعویض دنده امکان پذیر باشد.
ارگونومی مناسبی برای راننده ایجاد می کند.
معایب پدل شیفتر
هر آپشن جدیدی که به خودرو ها اضافه می شود، همیشه بدون عیب و نقص نیستند. که دنده پشت فرمان هم از این قاعده مستثنی نیست. و امکان تغییر برای استفاده بهتر از آن وجود دارد. در زیر به یکسری از مشکلات پدل شیفتر می پردازیم.
استهلاک گیربکس خودرو را افزایش می دهد.
موجب می شود تا نیاز به تعداد بیشتری، تعویض روغن گیربکس شود.
ممکن است برای گیر بکس ایجاد حساسیت کند.
باعث بالا رفتن دمای گیربکس خودرو می شود.
ممکن است در حالت اتوماتیک بودن خودرو در عملکرد گیربکس اختلال ایجاد شود.
علت استفاده پدل شیفتر ها در خودرو های مدرن چیست؟
علت استفاده دنده پشت فرمان در خودروهای مدرن دلایل مختلفی دارد. آن ها امکان کنترل بیشتر بر عملکرد خودرو در هنگام رانندگی ، به رانندگان می دهند. همچنین به نسبت دنده های اهرمی سنتی راحت تر مورد استفاده راننده، قرار می گیرد. راننده می تواند بدون بر داشتن دست ها از روی فرمان تعویض دنده را انجام دهد. این یعنی حواس پرتی راننده را کمتر و ایمنی را افزایش می دهد. چون تمرکز راننده برای رانندگی در جاده حفظ می شود. در مسابقات اتومبیل رانی ، معمولا از پدل شیفتر استفاده می شود.
دنده پشت فرمان بیشتر در ماشین های با راندمان کاری و عملکرد بالا و اسپرت استفاده می شود. تجربه رانندگی هیجان انگیز و جذاب تری به رانندگان می دهد. در گیربکس های اتوماتیک ، چون اجازه تعویض دنده به راننده نمی دهد، انرژی و نیروی موتور زیادی صرف تعویض دنده به صورت خودکار می شود و دنده به صورت اتوماتیک بالا یا پایین می شود. همین امر موجب مصرف سوخت بیشتری می شود. اما با استفاده از پدل شیفتر ها، می توان به موقع دنده را تعویض کرد. سرعت و شتاب در همان حالی تنظیم شود که مورد قبول است.
دنده پشت فرمان برای چه خودرو هایی مناسب است؟
شاید با خود فکر کنید پدل شیفتر ها فقط برای راحتی رانندگان و کم کردن زمان تعویض دنده ها است. در حقیقت این قطعه کمک می کند تا از افت دور موتور در هنگام تعویض دنده جلوگیری کند. چون با پدل شیفتر ها می توان با سرعت دنده را تعویض کرد، بنابر این نیروی موتور کمتری مورد استفاده قرار می گیرد. در سال های قبل از پدل شیفتر ها تنها برای ماشین های با گیربکس اتوماتیک استفاده می شد اما امروزه ، استفاده از آن برای خودرو های معمولی نیز امکان پذیر است. در برخی از مواقع که خودرو های معمولی بار سنگینی حمل می کنند راننده می تواند با استفاده از این دنده ها ، خودرو را در حالت دنده سنگین قرار دهد. به صورت دستی با استفاده از موتور و گیر بکس، سرعت خودرو کنترل می شود. در روزهای برفی نیز خودرو های اتوماتیک از دنده ۲ استفاده می کنند تا لیز نخورند. چون نیروی زیادی که به چرخ ها وارد می شود جلوی لیز خوردن خودرو را می گیرد. در این مواقع دنده پشت فرمان امکان تعویض دنده را به راننده می دهند تا بتوان شرایط را کنترل کرد.
نکاتی برای استفاده از دنده پشت فرمان یا پدل شیفتر
بهتر است به دور موتور توجه کنید و طبق آن دنده را تعویض کنید. چون تعویض دیر تر و یا زود تر دنده موجب تأثیر بر عملکرد موتور خودرو دارد. ممکن است ماشین درجا بزند یا سرعت کاهش پیدا کند.
پس از استفاده از دنده پشت فرمان بهتر است ماشین را به حالت اتوماتیک برگردانید. چون ممکن است با انجام ندادن این کار، دور موتور بالا رود و به آن آسیب برسد.
سلام خیلی دوست داشتم اطلاعاتی در مورد مزایای پدل شیفتر بدست بیارم که تو این مقاله به خوبی با همه مطالب آشنا شدم. واقعا ازتون ممنون هستم.
سلام من تازه با سایت شما آشنا شدم نمیدونم چطوری میتونم سفارش خرید رو انجام بدم من میخوام به صورت عمده خرید کنم.
سلام وقت بخیر با همکاران تماس حاصل فرمایید