منوی دسته بندی

انواع موتور خودرو و عملکرد آنها

انواع موتور خودرو

موتور ابزاری است که وظیفه تبدیل انرژی های مختلف به انرژی فیزیکی را بر عهده دارد انواع موتور خودرو نیز زیاد است. در کنار هم قرار گرفتن قطعات خودرو باعث می شود شما بتوانید خودرو را به حرکت در بیاوریدو به مسیر های مد نظر بروید. موتور های خودرو ظیفه ترکیب سوخت و هوا در محفظه احتراق ، هل دادن سوپاپ، ایجاد جرقه برای به حرکت درآوردن سوپاپ،  انتقال قدرت به گیربکس و چرخاندن میل لنگ را به عهده دارند این وظایف تقریبا در بیشتر خودرو ها یکسان می باشد.

تفاوت بین موتور ها را آرایش سیلندر ها مشخص می کنند و چینش و نحوه کار آن ها در خودرو باعث می شود ک هر کدام از این موتور ها به چه شکل کار کنند و چقدر توان و کارایی داشته باشند.

 

انواع موتور و علمکرد آن ها :

 

موتور الکتریکی:

سیستم های موتور الکتریکی با استفاده از برق کار می کند . موتور های الکتریکی وظیفه تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی را دارند. از موتور های الکتریکی در ساخت ربات های صنعتی ، کمپرسور ها ، لوازم خانگی و بقیه لوازم های الکترونیکی استفاده کرده اند. موتور های الکتریکی بر روی خودرو های دیزلی و بنزینی نصب می شوند.

 

موتور بخار(steam engine):

موتور های بخاری سابقه بیشتری نسبت به دیگر موتور ها دارد. روان کننده چرخه گرما و سیال از این نوع موتور بخار است. موتور های بخار جز اولبن موتورهایی بودن که اخترا ع شدند و باعث ایجاد انقلابی در عرصه صنعت شد. امروزه بسیار کم از موتور های درون سوز و موتورهای برقی استفاده می کنند، اگر برای طراحان بازدهی خوب مد نظر باشد موتور های بخار بسیار عملکرد خوبی دارند.

بخوانید  میل سوپاپ یا میل بادامک چیست؟

 

موتور های درون سوز(internal combustion Enfine )

موتور های درون سوز ، موتور هایی هستند که احتراق سوختشان در یک پوسته بسته انجام می شود. داخل پوسته بسته ترکیب شدن سوخت وهوا سبب افزایش دما و فشار می شود و نتیجه آن باعث به حرکت درآمدن کل خودرو می شود.

 

موتور کاربراتوری

موتورهای کاربراتوری:

خودرو هایی که دارای سیستم سوخت رسانی کاربراتی باشد، آن هارا با نام موتور های بنزین سوز کاربراتی صدا می کنند که دارای مزا و معایب مخصوص به خودشان هستند.

 

مزایا موتور های کاربراتوری:

هزینه سوخت به پایان رسیده کمتر از موتور انژکتوری است

تعمیر کردن کل سیستم با هزینه کم

آسان بودن تعویض و تعمیر قطعات آن

تعمیر آن بدونه استفاده کردن از لوازم و ابزار پیچیده

 

معایب موتور های کاربراتوری:

کارکرد بسیار بد موتور های کاربراتی در سرما و گرما

تنظیم کردن سخت قسمت جرقه زنی

از بین رفتن تنظیم موتور های کاربراتی بعد مدتی کارکردن

رخ دادن خطا در زمان تنظیم موتور

 

در صورتی که نیاز به امداد هیوندا فوری داشتید با شماره 09128495079

 

موتور های انژکتوری:

موتور های انژکتوری از جز یکی از حالت های تامین سوخت موتور های احتراق داخلی هستند. سوخت در موتور های انژکتوری به وسیله یک پمپ مکانیکی در بعضی از خودرو های برقی با فشار به لوله های سوخت رسانی و ریل وارد می شود و به وسیله انژکتور ها که حالت شیر دارند به پشت سوپاپ های هوا وارد می شوند. و در آخر باعث ترکیب هوا و سوخت می شود و میزان مورد نیاز انرژی را تامین می کند.

بخوانید  با 10 علت رایج روشن شدن چراغ چک خودرو آشنا شوید

 

مزایای موتور های انژکتوری:

اندازه گیری دقیق و کاهش مصرف سوخت

کاهش ارتفاع موتور

نیاز نداشتن به گرمکن

شتاب گیری مناسب موتور

کاهش خام سوزی

توزی مساوی سوخت در بین سیلندر ها

کاهش توید گاز های خطرناک

عملکرد مناسب و تعیمر کمتر ونیاز کم برای تنظیم سیستم سوخت رسانی

 

معایب موتور های انژکتوری:

برای تعویض  ویا تعمیر نیاز به یک تعمیر کار با تخصص بالا می خواهد که در تعمیر موتور هیوندا  می توانید با ما همراه باشید

دارای قطعات بسیار حساس

قطعات دقیق و گران قیمتی دارد

 

موتورهای سوپر شارژر:

کاربرد موتور های سوپر شارژر استفاده از آن ها در خودرو های مسابقه ای است و خودروهایی که با سرعت بسیار بالا حرکت می کنند. وظیفه موتور های سوپر شارژر افزایش فشار هوای ورودی به میزان پیش از فشار جو است و انرژی مکانیکی را با استفاده از میل لنگ نیرو و با استفاده از زنجیر و تسمه دریافت می کند. موتور های سوپر توربوشارژر با وارد کردن هوای بیشتر بع داخل محفظه احتراق وضعیت تنفس خودرو را بهتر می کند که باعث افزایش سرعت می شود.

 

موتور دیزلی

موتور های دیزلی:

موتور های دیزلی به واسطه استفاده کردن از سوخت هایی مثل گازوئیل به نام موتور های دیزلی معروف شده اند. موتور های دیزلی سیستم جرقه زنی ندارند و برای تولید نیروی بیشتر نیازمند هوای زیادی می باشند ، معمولا دارای یک سیستم توربو شارژ هستند.

 

مزایای موتور های دیزلی:

بازدهی بالا و آلایندگی کم نسبت به مدل بنزینی

بخوانید  با 8 علت لرزش فرمان خودرو آشنا شوید

دارای هزینه سوختی پایین

تعمیرات و نگهداری از آن بسیار راحت است اگر با امداد هیوندا تماس بگیرید

دارای گشتاور و قدرت بالا هستند که مناسب خودرو های مسافربری و باربری هستند

 

معایب موتور های دیزلی:

دور موتور پایین است

دارای صدای زیاد

برای خودرو های سواری نامناسب است

 

موتور های توربوشارژر:

موتور های توربو شارژر کمپرسوری هستند . وظیفه این نمونه موتور ها فرستادن میزان زیادی از هوا به داخل پوسته احتراق است و این کار باعث سیستم جرقه زنی و بهبود فرایند احتراق می شود و باعث افزایش بازدهی موتور می شود. اتلاف انرژی در موتور های توربو شارژر بسیار پایین است  و شرکت هایی که میزان مصرف سوخت خودرو و بازدهی بالای موتور ها را درنظر دارند از موتور های توربو شارژر استفاده می کنند.

 

موتور های گازسوز و دوگانه سوز:

خودرو های گاز سوز ، به خودرو هایی گفته می شود که سوخت مورد نیاز خود را از گاز تامین می کنند و موتور های دوگانه سوز موتور هایی هستند که از دو نمونه سوخت استفاده می کنند مثل گاز و بنزین. سیستم سوخت رسانی در این خودرو ها یکسان است و فقط در جزئیات تفاوت هایی وجود دارد که آن هم به دلیل استفاده شدن از دو سوخت می باشد.

 

مزایای موتور های گازسوز و دوگانه سوز:

آلودگی کمتری تولید می کنند

دارای سوخت ارزان نسبت به نمونه های بنزینی و دیزلی دارد

 

معایب موتور های گاز سوز و دوگانه سوز:

خراب شدن سریع سر سیلندر

هزینه نگهداری و تعمیر بالا

تعمیرات متوالی

مصرف بالا

راندمان پایین

ادمین وب‌سایت

یک نظر

  • عباسی گفت:

    سلام تو این مقاله با انواع موتور که داخل خودرو وجود داره آشنا شدم من می‌خوام کارهای مکانیکی و تعمیراتی خودرو رو شروع کنم این مقالات خیلی خوبه دیگه یه سررشته ای از تمام موتورهای خودرو دارم.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Button09128495079