منوی دسته بندی

صفر تا 100 سیستم ترمز خودرو

در اوایل تولید صنعت خودرو که ماشین ها سرعت هایی بالایی نداشتند، سیستم ترمز آنچنان پر اهمیت نبود، اما امروزه که سرعت رانندگی و همچنین وسیله نقلیه بالا رفته این سیستم تازه اهمیت خود را پیدا کرده. به همین علت انواعی از سیستم ترمز ها ایجاد شده که بالاترین امنیت را ایجاد می کند.

و تا الان متوجه شده اید که سیستم ترمز یکی از مهم ترین آپشن های ایمنی خودرو بوده که سرویس آن نیز به نوبه خود از اهمیت بالایی برخودردار است.

با ما همراه باشید تا به این سیستم حیاتی بپردازیم و راجب کارکرد سیستم ترمز بیشتر بدانیم.

سیستم ترمز خودرو چیست؟

این سیستم طوری طراحی شده که با اراده راننده، در ناحیه ای که چرخ ها وجود دارد تولید اصطحکاک کرده و سرعت ماشین را کم کرده و یا باعث متوقف کردن خودرو می شود. با شکل دادن شتاب منفی بین لنت ترمز و دیسک چرخ ها اصطحکاک ایجاد کرده تا سرعت ماشین کم شود و یا ماشین به طور کامل بایستد.

این سیستم امروزه قابلیت های بیشتری از کم کردن سرعت خودرو دارد. این قابلیت هندلینگ کردن آن است که وظیفه بسیار مهمی نیز بوده.

این قابلیت زمانی که خودرو ها در پیچ ها و دور های خطرناک هستند اهمیت خود را نشان می دهد و به داد اتومبیل شما رسیده و باعث جلوگیری از لغزش ها خطرناک روی جاده یا تغییر جهت آن می کند.

بخوانید  بررسی هیوندای i30

ترمز ها سیستمی هستند که بر اساس قواعد دینامیک و اصطحکاک کار می کنند.

سیستم ترمز هایی که اکنون روی خودرو ها نصب است به کمک روغن عمل می کنند. 

روغن ها و مایعات مانند هوا نیستند که بتواند متراکم شوند و این از نظر علمی یک چیز ثابت شده است. یعنی وقتی که به آن ها فشاری وارد می شود، با حفظ کردن حجم خود جابه جا شده و فشاری که منتقل شده را به جای دیگری منتقل می کنند.

نحوه عملکرد سیستم ترمز خودرو

شاید برای خیلی ها این سوال ایجاد شود که چگونه با یک فشار ساده روی پدال ترمز ماشینی با این عظمت در سرعت را می توان متوقف کرد…

پاسخ این سوال این است!! بر اساس قواعد فیزیکی اینرسی سکون و حرکت، وقتی جسمی در حال حرکت است تا زمانی که نیرویی به آن وارد نشود به حرکت خود ادامه می دهد و باید نیروی بیشتری وارد شود تا بر این نیروی خود غلبه کند.

پس چه طور با یک پدال ساده ماشین از حرکت می ایستد؟

متخصصان طراحی های خاصی روی سیستم ترمز انجام داده اند که عملا نیرویی وارد شده به پدال ترمز را بیشتر و چند برابر می کند تا بتواند قادر به کاهش سرعت اتومبیل می شود.

مهندسان خودرو با پیروی از اصول اهرم و افزایش نیروی هیدولیکی، نیرویی اولیه وارد شده را افزایش و چند برابر می کنند.

بخوانید  صفر تا صد کولر خودرو | ترفندهایی برای افزایش خنک کنندگی کولر

مراقبت از سیستم ترمز خودور امری مهم بوده که اگر به آن توجه نشود خسارات زیادی به بار خواهد آمد چه مالی و چه جانی و چه بهتر که به ضرب المثل پیشگیری بهتر از درمان است بپردازیم.

امداد خودرو کیا 021 با به کارگیری از بهترین کارشناسان به تعمیر هیوندای شما پرداخته برای مشاوره می توانید با ما تماس گرفته.

انواع سیستم ترمز خودرو

ترمز ها مدل های مختلفی دارد که سال به سال با پیشرفت های صنعت خودرو به روز تر شده. و بعضی از خودرو ها نیز به صورت ترکیبی کار کرده و از چند مدل سیستم ترمز در ساختارشان استفاده شده.

انواع ترمز ها به شرح زیر است؛

ترمز هیدرولیکی

از انواع رایج ترمز بوده. که زمانی که پدال را فشار می دهید، خطوط لوله های ترمز و سامانه ترمز گیری، روغن موتور را به پیستون مستقر در چرخ ها منتقل می کند و ایجاد اصطحکاک کرده.

ترمز مکانیکی

این ترمز نوع قدیمی بوده و به صورت مکانیکی کار می کند، نیروی ترمز از مسیر قطعات الکترونیکی خودرو به چرخ ها منتقل می شود. این سیستم دیگر از رده خارج شده و کارکرد مناسبی نیز ندارد.

ترمز هوایی یا پنوماتیکی

این سیستم به جای اینکه از روغن موتور استفاده کند به جاش از هوای فشرده و تولید شده توسط کمپرسور استفاده می کند. که این ترمز غالبا در ماشین های سنگین استفاده می شود.

بخوانید  بررسی هیوندای i20

ترمز خلأ

با ایجاد شدن خلا در سیستم ترمز، موجب حرکت لنت ها و در آخر ایجاد اصطحکاک می شود و معمولا در قطار ها به کار رفته

ترمز مغناطیسی

همان طور که از نامش پیداست از قواعد الکترومغناطیسی استفاده می کند. یک آهنربا وظیفه ایجاد میدان مغناطیسی را دارد تا بتواند نیروی ترمز به چرخ ها منتقل کند.

این ترمز از عمر بالایی برخوردار است. و عملکردی به شدت بالا دارد و به دلیل جدید بودن این نوع ترمز هنوز به درصد رایجی خود نرسیده.

ترمز الکتریکی

برای خودرو های برقی از این ترمز استفاده می کنند.

ترمز دیسکی بهتر است یا کاسه‌ای؟

دیسکی یا کاسه ای بودن ترمز ها را نمی توان مربوط به کل سیستم ترمز دانست، بیشتر در چرخ ها این اتفاق می افتد یعنی  بخشی که روی چرخ ها و بعد از فشردن پدال ترمز ایجاد اصطحکاک می کند، می تواند دیسکی یا کاسه ای باشد.

بخش های تشکیل شده سیستم ترمز خودرو

سیستم ترمز نیز مانند هر سامانه دیگری از قطعات و بخش های مختلفی تشکیل شده که با قرار گرفتن کنار یک دیگر عمل کاهش سرعت یا توقف کردن ماشین را برعهده دارد.

در یک تقسیم‌بندی اولیه و ساده، باید سیستم ترمز هر ماشینی را، شامل این دو بخش اصلی بدانیم:

∗ سیلندر اصلی (پمپ زیر پدال ترمز)

∗ مکانیسم‌های مربوط به ترمز دیسکی یا کاسه‌ای در چرخ‌ها

ادمین وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Phone
WhatsApp
WhatsApp
Phone
Call Now Button09128495079