علت های بالا رفتن دمای موتور ماشین چیست؟
“علت های بالا رفتن دمای موتور” یکی از مشکلاتی که برای خیلی از رانندگان مخصوصا در فصل گرما پیش میاید بالا رفتن دمای موتور است، وقتی از کولر خودرو استفاده می کنند، دمای موتور بالا می رود و خودرو جوش می آورد.
علت های زیادی نیز ممکن است باعث این اتفاق شوند و در آخر نیز صاحب خودرو را به خرج انداخته و خسارت زیادی را باید پرداخت کند.
با ما همراه باشید تا در این مقاله به بررسی علت های بالا رفتن دمای موتور ماشین بپردازیم.
دلایل اصلی بالا رفتن دمای موتور ماشین
کم بودن مایع خنک کننده در سیستم رادیاتور
در مدت زمان طولانی کم شدن آب رادیاتور یکی از امر های طبیعی بوده. زمانی که دمای آب رادیاتور به نقطه جوش می رسد حجیم می شود، این حجم اضافه تولید شده از طریقه درب فنری رادیاتور به منبع انبساط ریخته می شود.
و به مرور این آب داخل مبنع تبخیر شده و در آخر سیستم خنک کننده با کمبود آب مواجه می شود. پس نتیجه می گیریم در فصل تابستان ماهیانه یک بار حجم مایع خنک کننده را بررسی کنید.
توجه » در زمان گرم بودن درب رادیاتور را به هیچ وجه باز نکنید.
اگر ماشین شما دائم دچار کمبود آب رادیاتور شود، ممکن است به دلیل نشتی از سیستم خنک کننده باشد.
اما زمانی که در ماشین نشتی وجود نداشته باشد اما همچنان نیز آب رادیاتور کم باشد، ممکن است واشر سر سیلندر ماشین فرسوده و یا ضعیف شده باشد.
داشتن هوا در سیستم خنک کننده
بعض ماشین ها سیستم خنک کننده آن ها به صورت کامل بسته است، و هر وقت که درب سیستم خنک کننده را باز می کنید باید سیستم را هوا گیری کنید. البته ماشین هایی نیز وجود دارند که به هوا گیری نیاز ندارد. برای اینکه متوجه شوید که خودرو شما نیاز به هوا گیری دارد یا خیر به دفتر چه راهنمای ماشین خودتان مراجعه کنید.
نداشتن ضد یخ در سیستم خنک کننده
خیلی از ما ها بر این باور هستیم که ضد یخ ها برای جلوگیری از انجماد ساخته شده است اما این باور غلط بوده و ضد یخ ها می توانند هم زمان ضد جوش نیز باشند. دمای جوش ضد یخ ها بالا تر از آب بوده و هم در فصل تابستان و هم در فصل زمستان باید از ضد یخ در سیستم خنک کننده استفاده شود. نسبت محلول ضد یخ به آب معمولا 50 به 50 است.
داشتن مشکل در فن خنک کننده
در فصل تابستان، کافی است فن خنک کننده رادیاتور برای نیم ساعت از کار بیفتد، خودرو شما به یقین جوش می آورد و تقریبا می توان گفت هیچ راهی برای خنک کرده ندارد. پس در فصل تابستان باید از عملکرد صحیح فن خنک کننده مطمئن شوید.
چنانچه دینام خودرو شما سالم باشد اما در زمان روشن شدن فن، خودرو دچار لرزش شود، ممکن است فن پروانه ترک خورده و یا سفت شده باشد خنک کنندگی به درستی صورت نمی گیرد پس باید در اولین فرصت به تعویض پروانه فن اقدام کنید.
همچنین می تواند سوختن رله یا فیوز باعث شود که فن خنک کننده به گردش در نیاید.
نکته ایمنی : هرگز زمانی که خودرو شما روشن است به پروانه ماشین دست نزنید حتی اگر متوقف شده باشد.
ترموستات خودرو
ترموستات ماشین را می توان یک شیر اتوماتیک در سیستم توصیف کرد و وظیفه ای که بر عهده دارد این است : باز وبسته کردن گردش آب موتور به سمت رادیاتور است.
شاید براتون سوال پیش بیاید که چرا از ترموستات استفاده می شود؟ چرا اصلا ترموستات را حذف نکنیم تا خنک کننده دائم باشد؟
پاسخ به تمام سوال ها این است که حذف کردن ترموستات از سیستم خنک کننده کار خیلی اشتباهی است با اینکه خیلی از تعمرکاران حذف ترموستات را توصیه می کنند.
همان طور که بالا رفتن دمای موتور به خودرو آسیب می زند، دماهای پایین نیز باعث ایجاد مشکلات و فرسودگی در موتور خودرو می شود.
وقتی که بیایم ترموستات را حذف کنیم، آب در داخل رادیاتور دائم در حال حرکت است حتی وقتی هوا نیز سرد باشد. به خصوص زمانی که در جاده رانندگی می کنید، موتور هیچ وقت گرم نمی شود و علاوه بر گرم نشدن بخاری، مصرف سوخت نیز به طور معلومی بالا می رود. پس در فصل های سرد وجود ترموستات امری ضروری بوده.
تنظیم نبودن شمع های خودرو
اگر شمع های موتور فرسوده باشند، می تواند عاملی برای بالا رفتن دمای موتور باشد. شمعی که دهانه آن تنظیم نیست و فرسوده است، احتراق را به درستی انجام نمی دهند و موتور دچار ناک زدن و خام سوزی شده و نه تنها فشار موتور بالا می رود بلکه حرارتی که تولید می شود نیز افزایش پیدا می کند.
وقتی موتور جوش می آورد چه کار کنیم؟
در مطالب بالا به بررسی عواملی که باعث بالا رفتن دمای موتور یا آب می شود پرداختیم، اما به هر طریقی ممکن است دما خودرو ناگهان بالا برود و خودرو حتی جوش بیاورد.
در هنگام جوش آوردن خودرو باید چه کار کنیم؟
ماشین را به کناری برده و متوقف کنید، بعد از کاپوت خودرو را بالا بزنید. اول باید توجه داشته باشید که به خاطر جوش آوردن خودرو شما از درب رادیاتور بخار خارج می شود پس نکات ایمنی لازم را انجام دهید.
اگر کولر روشن است آن را فورا خاموش کنید. وقتی فلزات گرم می شود حجم آن ها افزایش پیدا می کند و در نتیجه خاموش کردن موتور داغ باعث شده که بعد از سرد شدن، قطعات موتور که به خاطر داغ بودن افزایش حجم داشته به هم فشرده شوند و موتور قفل کند. پس هیچ وقت زمان جوش آوردن موتور ماشین را خاموش نکنید.
روی رادیاتور آب خنک ریخته تا دمای رادیاتور گرفته شود و توجه داشته باشید به هیچ وجه روی موتور آب نریزید. آب ریختن روی موتور باعث نمی شود موتور خنک شود، حتی ممکن است که شوک حرارتی دیده و یا قطعات موتور ترک بخورند.
اگر مجدد دمای موتور بالا رود، می توانید با امداد هیوندا تماس گرفته.
حد طبیعی دمای موتور چقدر است؟
خیلی از کسانی که خودروی جدید خریداری می کنند، می خواهند بدانند که حد طبیعی دمای موتور چه قدر است؟ آمپر آب کجا باید قرار بگیرد.
در واقع نمی توان به این سوال پاسخ درستی بدهیم زیرا که دمای هر موتور با دیگری متفاوت است. مثلا خودرو های هیوندا دمای بیشتری نسبت به خودرو پراید دارد.
تعمیرگاه هیوندا
تعمیرگاه هیوندا خود یک عاملیت مجاز هیوندا بوده که با داشتن تعمیرکاران مجرب و توانا می تواند رضایت کافی شما را جلب کند.