منوی دسته بندی

همه چیز درباره روغن هیدرولیک

روغن هیدرولیک خودرو

هر خودرو برای حرکت راحت تر و اصطکاک بهتر به روغن های صنعتی مورد نیاز خودرو احتیاج دارد. روغن هیدرولیک یکی از روغن های کاربردی در خودروهای امروزی می باشد که وظیفه آن انتقال نیرو و روان کنندگی فرمان خودرو است. در گذشته بیشتر خودروها دارای فرمان هایی بودند که چرخش در آن ها به سختی صورت می گرفت و سرعت آن ها نیز بسیار پایین بود.

امروزه با پیدایش فرمان های هیدرولیکی این مشکلات برطرف شده است. فرمان های هیدرولیکی برای عملکرد بهتر نیاز به استفاده از این روغن دارند. روغن های هیدرولیک در خودروهایی که سیستم فرمان هیدرولیکی دارند، نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. در این مطلب قصد داریم به معرفی روغن هیدرولیک خودرو، انواع، خواص و زمان تعویض آن بپردازیم. با همراه باشید.

روغن هیدرولیک چیست؟

سیال هیدرولیک یکی از روغن های مصرفی مهم در خودرو است که وظیفه روان کنندگی فرمان خودرو، انتقال نیرو و به حرکت درآوردن قطعات خودرو را بر عهده دارد. این روغن باعث روان تر شدن چرخش فرمان شده و
قدرت حرکت را به فرمان خودرو و سایر قسمت های هیدرولیکی خودرو منتقل می کند.

روغن هیرولیک

خوب است بدانید روغن های هیدرولیک علاوه بر حرکت و چرخش فرمان خودرو، در صنایع مختلف از جمله در خودروهای سنگین صنعتی مانند جرثیقل، بالابر، جک و پمپ ها مورد استفاده قرار می گیرد. این روغن ها مجموعه ای از افزودنی ها را برای بهبود عملکرد سیستم هیدرولیک به همراه دارند که باعث مقاومت روغن در برابر کف، خوردگی و زنگ زدگی می شود. در واقع این خواص منحصر به فرد روغن های هیدرولیک موجب بهبود خاصیت چسبندگی روغن و جدا شدن روغن های بی کیفیت و با کیفیت از هم می شود.

بخوانید  پدل شیفتر یا دنده پشت فرمان

وظایف

  • انتقال قدرت و نیرو
  • روان کاری فرمان
  • کاهش سایش و اصطکاک
  • خنک کننده و پاک کننده تجهیزات
  • محافظت در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی

نحوه کارکرد سیال هیدرولیک به چه صورت است؟

امروزه بیشتر خودروها از سیستم هیدرولیکی برخوردار هستند. دستگاه های هیدرولیک هنگام کار گرمای اضافی بسیاری ایجاد می کنند که در صورت عدم کاهش این گرما خسارات جبران ناپذیری بر خودرو  و اجزای داخلی آن وارد می شود. روغن های هیدرولیک برای کنترل و کاهش این دما مورد استفاده قرار می گیرند. با چرخش فرمان فشاری در پمپ هیدرولیک ایجاد شده که این فشار باعث می شود روغن به سیستم فرمان خودرو تزریق شده و چرخ ها با نیروی کمتری به چپ و راست گردش کنند.

انواع روغن های هیدرولیک

به طور کلی روغن های هیدرولیک به دو دسته تقسیم می شود:

روغن های هیدرولیک مصنوعی

روغن های هیدرولیک مصنوعی یا سنتتیک از مواد طبیعی موجود در طبیعت تشکیل می شوند. یکی از مزایای این روغن ها دوستدار محیط زیست بودن آن است چراکه در صورت نشتی هیچ خطری محیط زیست و انسان را تهدید نمی کند. این روغن ها نسبت به سایر روغن ها قیمت بالاتری دارد

سیال های هیدرولیک معدنی

همانطور که از نام آن مشخص است در تولید روغن های هیدرولیک نفتی از نفت خام استفاده می ‌شود که خطری جدی برای محیط زیست محسوب شده و در صورتی نشتی، علاوه بر محیط زیست به سلامت انسان نیز آسیب زیادی وارد می کند. این نوع روغن ها از قیمت مناسبی برخوردار هستند.

بخوانید  نقش ECU در خودرو چیست؟

سیال هیدرولیک معدنی

توجه کنید نشت روغن مسئله ی بسیار مهمی است که نباید نادیده گرفته شود. در صورت مشاهده نشتی روغن حتما به تعمیرگاهی مطمئن مراجعه کنید تا دچار هزینه ی اضافی نشوید. بهترین تعمیرگاه کیا در تهران با برخورداری از تعمیرکارانی مجرب و تجهیزاتی استاندارد خدمات با کیفیتی را در زمینه تعمیر خودروهای خارجی به شما عزیزان ارائه می دهد.

دسته بندی سیال هیدرولیک

به طور کلی استانداردهای مختلفی برای روغن های هیدرولیک وجود دارد که یکی از آن ها استاندارد ISO 6743 است که به شکل زیر دسته بندی می شوند:

HH

نسل اول روغن های هیدرولیک، HH است که روغنی پایه و بدون مواد افزودنی محسوب می شود.

HL

HL که به روغن های گردشی نیز شناخته می شود نسل دوم روغن های هیدرولیک است و دارای نوعی مواد افزودنی با خواص ضدزنگ و ضد اکسیداسیون می باشد.

HM

در صورتی که به HL، مواد افزودنی ضد ساییش اضافه گردد سیال هیدرولیکی HM به دست می آید که یکی از پرمصرف ترین روغن ها محسوب می شود.

HV

با بالا بردن میزان گرانروی روغن های هیدرولیک HM ،روغن های هیدرولیک HV به دست می آید که توانایی حفظ کارایی در دماهای مختلف را دارد.

HG

روغن های هیدرولیک HG با خاصیت چسبندگی، در سیستم های کشویی رفت و برگشتی کند مورد استفاده قرار می گیرند.

بخوانید  با روش های رسوب زدایی موتور خودرو آشنا شوید

خواص سیال هیدرولیک

سیال هیدرولیک خودرو باید دارای خواص و ویژگی های زیر باشد:

  • میزان گرانروی یا ویسکوزیته روغن
  • نوع سیستم هیدرولیک
  • درجه حرارت کارکرد
  • مقاومت لایه های روغن
  • مقدار جذب رطوبت
  • خاصیت اسیدی روغن
  • مقاومت در برابر اکسیده شدن

زمان تعویض روغن هیدرولیک

زمان تعویض روغن های هیدرولیک به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به طور کلی باید هر 80000 کیلومتر سیال هیدرولیک خود را تعویض کنید.

تعویض سیال هیدرولیک

 البته یک سری عوامل نشان دهنده تعویض زودتر از موعد سیال هیدرولیک فرمان است. این علائم عبارتند از:

  • تیره شدن رنگ روغن
  • استشمام بوی سوختگی از روغن
  • ایجاد کف روی
  • مات شدن
  • افزایش میزان گرانروی و سفت شدن روغن
  • پایین آمدن سطح
  • وجود آلودگی و کثیفی
  • شنیدن صدا در هنگام چرخاندن فرمان

نکاتی مهم در هنگام خرید روغن هیدرولیک

یکی از مهم ترین نکات هنگام خرید روغن هیدرولیک توجه به استاندارد روغن است. روغن های معدنی در خودروهای بسیار قدیمی استفاده می شود. اما امروزه استفاده از روغن های هیدرولیک با برخورداری از مواد افزودنی مانند خاصیت های ضدزنگ، ضد اکسیداسیون، ضد سایش و چسبندگی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

ادمین وب‌سایت

یک نظر

  • عباس زاده گفت:

    سلام روغن های مختلف هیدرولیک که داخل سایت بهشون اشاره کردین رو می فروشید همشون رو یا فقط محدودی رو دارین

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Phone
    WhatsApp
    WhatsApp
    Phone

    هیوندا محمدی آماده همکاری با سازمان‌ها و ادارات برای سرویس دوره‌ای تعمیرات کامل خودرو میباشد.

    شماره تماس : 09128495079

    Call Now Button09128495079